אבטיח
_________________________________
אפונה
_________________________________
בזיליקום
_________________________________
במיה
_________________________________
בק צ'וי
_________________________________
ברוקולי
_________________________________
גזר
_________________________________
דלורית
_________________________________
דלעת
_________________________________
דלעת ערמונים
_________________________________
חסה
_________________________________
חצילים
_________________________________
חרדל
_________________________________
כרוב
_________________________________
כרובית
_________________________________
כרישה (לוף)
_________________________________
לוביה
_________________________________
מלפפונים
_________________________________
מנגולד - עלי סלק
_________________________________
נענע
_________________________________
סלק
_________________________________
עגבניות
_________________________________
עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)
_________________________________
פלפלים
_________________________________
קולורבי
_________________________________
קייל
_________________________________
קישואים
_________________________________
רגלת הגינה - ריג'לה
_________________________________
שומר
_________________________________
שעועית
_________________________________
תפוחי אדמה
_________________________________
תרד
מרק גזר
1 ק"ג גזר חתוך גס
3 כפות אורז
בצל מקולף וחתוך גס
מלח
פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
בסיר גדול שמים את מרכיבי המרק, ממלאים מים עד לכיסוי ועוד 2 כוסות, ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מבשלים על אש בינונית כ-30 דקות, עד שהכל מתרכך. מניחים לתערובת להתקרר.
מעבירים בבלנדר או מעבד מזון את הירקות עם מעט מהמים לפי מידת הסמיכות הרצויה, ומעבדים עד שמתקבל נוזל אחיד. מעבירים במסננת בעזרת כף עץ.
מרק ירוק
(מתכון של מירב מידן)
מה צריך:
1כף שמן זית
2 בצלים קצוצים
4 שיני שום פרוסות
2 גזרים פרוסים לעיגולים
1 דייקון פרוס
1 תפו"א מקולף וחתוך לקוביות
שקית פרחי ברוקולי מפורקים לפרחים קטנים
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 צרור כוסברה קצוצה
פפריקה מתוקה, מלח, פלפל
הכנה:
מחממים סיר, מוסיפים שמן זית ואת הבצל. מכסים ומנמיכים אש. מאדים עד שהבצל מתרכך.
מוסיפים שום, תפו"א, גזר ודייקון. מערבבים ומכסים.
מבשלים כ-10 דקות.
מוסיפים את הברוקולי ומכסים ל- 5 דק'.
מוסיפים לסיר מים רותחים מהקומקום עד גובה הירקות ועוד טיפה.
מוסיפים פטרוזיליה, כוסברה ומתבלים.
מבשלים על אש קטנה עוד כ 15 דק' ומכבים.
אפשר לטחון ואפשר לא...
ספר המתכונים שלנו
בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון