top of page

אבטיח

_________________________________

אפונה

_________________________________

בזיליקום

_________________________________

במיה

_________________________________

בק צ'וי

_________________________________

ברוקולי

_________________________________

גזר

_________________________________

דלורית

_________________________________

דלעת

_________________________________

דלעת ערמונים

_________________________________

חסה

_________________________________

חצילים

_________________________________

חרדל

_________________________________

כרוב

_________________________________

כרובית

_________________________________

כרישה (לוף)

_________________________________

לוביה

_________________________________

מלפפונים

_________________________________

מנגולד - עלי סלק

_________________________________

נענע

_________________________________

סלק

_________________________________

עגבניות

_________________________________

עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)

_________________________________

פלפלים

_________________________________

קולורבי

_________________________________

קייל

_________________________________

קישואים

_________________________________

רגלת הגינה - ריג'לה

_________________________________

שומר

_________________________________

שעועית

_________________________________​

תפוחי אדמה

_________________________________

תרד

מרק גזר

1 ק"ג גזר חתוך גס
3 כפות אורז
בצל מקולף וחתוך גס
מלח
פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
בסיר גדול שמים את מרכיבי המרק, ממלאים מים עד לכיסוי ועוד 2 כוסות, ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מבשלים על אש בינונית כ-30 דקות, עד שהכל מתרכך. מניחים לתערובת להתקרר.

מעבירים בבלנדר או מעבד מזון את הירקות עם מעט מהמים לפי מידת הסמיכות הרצויה, ומעבדים עד שמתקבל נוזל אחיד. מעבירים במסננת בעזרת כף עץ.

 

מרק ירוק

(מתכון של מירב מידן)

 

מה צריך:

1כף שמן זית

2 בצלים קצוצים

4 שיני שום פרוסות

2 גזרים פרוסים לעיגולים

1 דייקון פרוס

1 תפו"א מקולף וחתוך לקוביות

שקית פרחי ברוקולי מפורקים לפרחים קטנים

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

1/2 צרור כוסברה קצוצה

פפריקה מתוקה, מלח, פלפל

 

הכנה:

מחממים סיר, מוסיפים שמן זית ואת הבצל. מכסים ומנמיכים אש. מאדים עד שהבצל מתרכך.

מוסיפים שום, תפו"א, גזר ודייקון. מערבבים ומכסים.

מבשלים כ-10 דקות.

מוסיפים את הברוקולי ומכסים ל- 5 דק'.

מוסיפים לסיר מים רותחים מהקומקום עד גובה הירקות ועוד טיפה.

מוסיפים פטרוזיליה, כוסברה ומתבלים.

מבשלים על אש קטנה עוד כ 15 דק' ומכבים.

אפשר לטחון ואפשר לא...

 

ספר המתכונים שלנו

בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון

bottom of page