אבטיח

_________________________________

אפונה

_________________________________

בזיליקום

_________________________________

במיה

_________________________________

בק צ'וי

_________________________________

ברוקולי

_________________________________

גזר

_________________________________

דלורית

_________________________________

דלעת

_________________________________

דלעת ערמונים

_________________________________

חסה

_________________________________

חצילים

_________________________________

חרדל

_________________________________

כרוב

_________________________________

כרובית

_________________________________

כרישה (לוף)

_________________________________

לוביה

_________________________________

מלפפונים

_________________________________

מנגולד - עלי סלק

_________________________________

נענע

_________________________________

סלק

_________________________________

עגבניות

_________________________________

עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)

_________________________________

פלפלים

_________________________________

קולורבי

_________________________________

קייל

_________________________________

קישואים

_________________________________

רגלת הגינה - ריג'לה

_________________________________

שומר

_________________________________

שעועית

_________________________________​

תפוחי אדמה

_________________________________

תרד

טאבולה כרובית

(מתכון של הדר גושן)

1 כרובית

6 מלפפונים

4 עגבניות

בצל ירוק

צרור פטרוזיליה

קייל, נענע וכו'

מיץ מילימון אחד

כמון

קינמון

שמן זית

מלח פלפל

--------

 

קוצצים דק את הכרובית במג'ימיקס/מנדולינה/פומפייה.

חותכים דק את שאר הירקות.

מתבלים ומערבבים, וזהו.

 

אפשר להוסיף גם חמוציות/רימון/אגוזים קלויים ושבורים.

 
לביבות כרובית ותפו"א-אפויות

(מתכון של מירב מידן)

רכיבים:

5 תפוחי אדמה מקולפים ומגוררים על פומפיה.

1 תפוח אדמה גדול מקולף ומבושל במים

1 בצל קצוץ

1/2 כרובית מבושלת במים

צרור שמיר קצוץ

שמן זית

מלח, פלפל

 

הכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

מחממים מחבת עם מכסה מתאים. מוסיפים כף שמן זית ואת הבצל הקצוץ ומכסים. מאדים 10 דק'.

מועכים את תפוח האדמה המבושל לפירה.

סוחטים את תפוחי האדמה המגוררים.

מועכים מעט את הכרובית המבושלת.

מערבבים הכל יחד. מוסיפים לתערובת כף שמן זית, שמיר קצוץ ותבלינים.

יוצרים לביבות ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפיה מרוח בשמן זית.

אופים עד שצד אחד משחים. הופכים ואופים עד להשחמת הצד השני.

 

כרובית בצ'יק צ'ק

1 ראש כרובית
שמן זית
אבקת מרק בצל

מחממים תנור ל-180 מע'
שמים את ראש הכרובית במיקרוגל ומשלים 7 דק' בעוצמה גבוהה, ללא כיסוי
מערבבים את השמן ואבקת המרק ומורחים את ראש הכרובית מכל הכיוונים.
אופים 20 דק' בתנור עד שמזהיב יפה

 

אורז עם כרובית וקארי (בני סיידא)

​​

300 גר' פרחי כרובית
3 בצלים קצוצים דק
2 עגבניות מרוסקות
1/4 כוס שמן זית
1.5 כוסות אורז בסמטי
מלח פלפל
1.5 כפיות קארי
3 כוסות מרק עוף צח
1 כוס פטרוזיליה קצוצה

 

מחממים בסיר כבד את השמן, מוסיפים את הבצלים והכרובית ומזהיבים.
מוסיפים את העגבניות, האורז והתבלינים ומטגנים תוך כדי בחישה 3 דק'.
מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה.
מכסים ומבשלים על אש קטנה 20 דק'.
מסירים מהאש ומשהים מכוסה 15 דק'.
מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומגישים

מרק ברוקולי וכרובית

25 גר' חמאה
2 כפות קמח
5 כוסות מים
ראש כרובית מופרדת לפרחים
ראש ברוקולי
1 כוס גרגירי תירס
1 כף מחוקה אבקת מרק עוף
3 כוסות חלב
מלח פלפל
2 כפות פטרוזיליה/שמיר קצוץ
לקישוט – 8 כפות זרעי חמנייה קלויים

מחממים בסיר גדול את החמאה ומזהיבים קלות את הקמח תוך כדי בחישה
מוסיפים מים, כרובית, ברוקולי ותירס
מביאים לרתיחה על להבה בינונית בסיר מכוסה חלקית
מוסיפים אבקת מרק וממשיכים לבשל עוד 10 דק'
לפני ההגשה מקשטים כל צלחת בכף זרעונים

ספר המתכונים שלנו

בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון

Copyright 2013 © Hamaapil, Organic Farm. No animals (even ants...) were harmed in the making.