top of page

אבטיח

_________________________________

אפונה

_________________________________

בזיליקום

_________________________________

במיה

_________________________________

בק צ'וי

_________________________________

ברוקולי

_________________________________

גזר

_________________________________

דלורית

_________________________________

דלעת

_________________________________

דלעת ערמונים

_________________________________

חסה

_________________________________

חצילים

_________________________________

חרדל

_________________________________

כרוב

_________________________________

כרובית

_________________________________

כרישה (לוף)

_________________________________

לוביה

_________________________________

מלפפונים

_________________________________

מנגולד - עלי סלק

_________________________________

נענע

_________________________________

סלק

_________________________________

עגבניות

_________________________________

עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)

_________________________________

פלפלים

_________________________________

קולורבי

_________________________________

קייל

_________________________________

קישואים

_________________________________

רגלת הגינה - ריג'לה

_________________________________

שומר

_________________________________

שעועית

_________________________________​

תפוחי אדמה

_________________________________

תרד

סלט שומר וקולורבי

​​​

1-2 קולורבי קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות
2 ראשי שומר, חצויים וחתוכים לפרוסות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מיץ מחצי לימון
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור

מערבבים ומניחים בצד למשך 5 דקות לפני ההגשה

​​​​

מרק שומר קר וקייצי

3 ראשי שומר גדולים חתוכים לפרוסות עבות
1 בצל חתוך ל 8 פלחים
2 כרישות חתוכה לטבעות עבות
1/3 ליטר יוגורט
1/3 כוס פסטיס או אוזו או ראקי או ערק או סמבוקה
מלח ופלפל לפי הטעם

בסיר גדול מערבבים את השומר, הכרישה והבצל. מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומתבלים במלח ופלפל.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 40 דק'.
טוחנים את הירקות עם הנוזלים ומקררים במקרר.
על אש קטנה מרתיחים את הפסטיס או האוזו או או או (המקצוענים מציתים בגפרור ומחכים עד שהלהבה דועכת), מערבבים עם היוגורט, מוספים לתערובת השומר ומגישים קר.


פסטו עלי שומר

חומרים:
1/3 כוס פיסטוקי קלויים
1-2 שיני שום קצוצות
1/2 כוס פרמזן מגורר
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
עלי שומר קצוצית, כשתי כוסות
כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד

הכנה:
מכניסים למעבד מזון את הפיסטוקים, שום, פרמזן, מלח ופלפל ומפעילים.
מוסיפים את השומר ומטפטפים שמן זית עד שהתערובת הופכת למשחה.
מוספים מלח ולימון לפי הטעם.

מוסיפים לפסטה ומגישים

לביבות ירוקות

חומרים:
1  כוס בצל ירוק קצוץ דק
1  כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1  כוס עלי שומר קצוצים
100 גרם גבינה פטה מפוררת
3  ביצים טרופות
2-3  כפות פרורי לחם
1-2  כפות קמח תופח
מלח ופלפל לטעם

מערבבים את המצרכים (משהים כ- 15 דקות למיצוי הטעמים ולהתגבשות העיס.)
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הלביבות משני הצדדים לגוון זהוב.
מעבירים לנייר סופג ומגישים חם.

סלט סלרי ושומר

חומרים:
1  צרור סלרי
2  שומר
2-1  תפוחי עץ ירוקים
מיץ לימון
שמן זית
מלח, פלפל

קוצצים את הסלרי עם העלים
חותכים את השומר לרצועות דקות וכך עושים גם עם התפוח בלי לקלף אותו.
מתבלים בהרבה מיץ לימון, מלח ופלפל וטיפטיפה שמן זית.

 

 

ספר המתכונים שלנו

בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון

bottom of page