אבטיח
_________________________________
אפונה
_________________________________
בזיליקום
_________________________________
במיה
_________________________________
בק צ'וי
_________________________________
ברוקולי
_________________________________
גזר
_________________________________
דלורית
_________________________________
דלעת
_________________________________
דלעת ערמונים
_________________________________
חסה
_________________________________
חצילים
_________________________________
חרדל
_________________________________
כרוב
_________________________________
כרובית
_________________________________
כרישה (לוף)
_________________________________
לוביה
_________________________________
מלפפונים
_________________________________
מנגולד - עלי סלק
_________________________________
נענע
_________________________________
סלק
_________________________________
עגבניות
_________________________________
עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)
_________________________________
פלפלים
_________________________________
קולורבי
_________________________________
קייל
_________________________________
קישואים
_________________________________
רגלת הגינה - ריג'לה
_________________________________
שומר
_________________________________
שעועית
_________________________________
תפוחי אדמה
_________________________________
תרד
סלט שומר וקולורבי
1-2 קולורבי קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות
2 ראשי שומר, חצויים וחתוכים לפרוסות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מיץ מחצי לימון
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור
מערבבים ומניחים בצד למשך 5 דקות לפני ההגשה
מרק שומר קר וקייצי
3 ראשי שומר גדולים חתוכים לפרוסות עבות
1 בצל חתוך ל 8 פלחים
2 כרישות חתוכה לטבעות עבות
1/3 ליטר יוגורט
1/3 כוס פסטיס או אוזו או ראקי או ערק או סמבוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
בסיר גדול מערבבים את השומר, הכרישה והבצל. מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומתבלים במלח ופלפל.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 40 דק'.
טוחנים את הירקות עם הנוזלים ומקררים במקרר.
על אש קטנה מרתיחים את הפסטיס או האוזו או או או (המקצוענים מציתים בגפרור ומחכים עד שהלהבה דועכת), מערבבים עם היוגורט, מוספים לתערובת השומר ומגישים קר.
פסטו עלי שומר
חומרים:
1/3 כוס פיסטוקי קלויים
1-2 שיני שום קצוצות
1/2 כוס פרמזן מגורר
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
עלי שומר קצוצית, כשתי כוסות
כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
הכנה:
מכניסים למעבד מזון את הפיסטוקים, שום, פרמזן, מלח ופלפל ומפעילים.
מוסיפים את השומר ומטפטפים שמן זית עד שהתערובת הופכת למשחה.
מוספים מלח ולימון לפי הטעם.
מוסיפים לפסטה ומגישים
לביבות ירוקות
חומרים:
1 כוס בצל ירוק קצוץ דק
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1 כוס עלי שומר קצוצים
100 גרם גבינה פטה מפוררת
3 ביצים טרופות
2-3 כפות פרורי לחם
1-2 כפות קמח תופח
מלח ופלפל לטעם
מערבבים את המצרכים (משהים כ- 15 דקות למיצוי הטעמים ולהתגבשות העיס.)
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הלביבות משני הצדדים לגוון זהוב.
מעבירים לנייר סופג ומגישים חם.
סלט סלרי ושומר
חומרים:
1 צרור סלרי
2 שומר
2-1 תפוחי עץ ירוקים
מיץ לימון
שמן זית
מלח, פלפל
קוצצים את הסלרי עם העלים
חותכים את השומר לרצועות דקות וכך עושים גם עם התפוח בלי לקלף אותו.
מתבלים בהרבה מיץ לימון, מלח ופלפל וטיפטיפה שמן זית.
ספר המתכונים שלנו
בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון