אבטיח

_________________________________

אפונה

_________________________________

בזיליקום

_________________________________

במיה

_________________________________

בק צ'וי

_________________________________

ברוקולי

_________________________________

גזר

_________________________________

דלורית

_________________________________

דלעת

_________________________________

דלעת ערמונים

_________________________________

חסה

_________________________________

חצילים

_________________________________

חרדל

_________________________________

כרוב

_________________________________

כרובית

_________________________________

כרישה (לוף)

_________________________________

לוביה

_________________________________

מלפפונים

_________________________________

מנגולד - עלי סלק

_________________________________

נענע

_________________________________

סלק

_________________________________

עגבניות

_________________________________

עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)

_________________________________

פלפלים

_________________________________

קולורבי

_________________________________

קייל

_________________________________

קישואים

_________________________________

רגלת הגינה - ריג'לה

_________________________________

שומר

_________________________________

שעועית

_________________________________​

תפוחי אדמה

_________________________________

תרד

קציצות סלק

(של מירב מידן)

משרים ללילה עדשים ירוקות.
מבשלים במים 2 סלקים בינוניים עם הקליפה.
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
שמים בקערה 3 כוסות עדשים לאחר השרייה.
מקלפים את הסלק, חותכים לקוביות ומוסיפים לקערה.
מוסיפים מלח גס ו- 4 כפות שמן זית איכותי.
טוחנים עם בלנדר מוט.
קוצצים 1/2 צרור כוסברה ו- 1/2 צרור פטרוזיליה ומוסיפים לקערה. מערבבים היטב ומתקנים תיבול.
משמנים נייר אפייה בשמן זית, יוצרים קציצות ואופים כ- 20 דק' צד אחד. הופכים לעוד 10 דק'.

 
 
 
 
סלט סלק ואבוקדו

4 סלקים קטנים חתוכים ל"גפרורים"
2 מלפפונים חתוכים ל"גפרורים"
1 אבוקדו גדול בשל (לא רך מידי) חתוך לקוביות
2 כפות חומץ
2 כפות שמן זית
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור


מערבבים את כל המצרכים ומשהים לחצי שעה לספיגת הטעמים.

ירקות מוחמצים בסגנון סיני 


3 כוסות מים
3 כפיות מלח
1/2 כוס סוכר
1 כוס חומץ
ירקות שונים: גזר, במיה, צנוניות, פלפל, לפת, סלק...
שום


מחממים בסיר מים, מלח, סוכר וחומץ עד שהסוכר נמס
חותכים את הירקות ומסדרים בצנצנת
יוצקים את הנוזלים וסוגרים את הצנצנת

ניתן לאכול כבר אחרי כמה שעות אבל עדיף לחכות כיומיים לספיגה מלאה של הטעמים.

 

סלט סלק חי 1


2-3 סלקים מגוררים גס
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן אגוזי מלך מוקפצים במחבת עם מעט שמן זית ומלח

  ג

רוטב:
2 כפות חומץ בלסמי
1 כפית סילאן
1 כף רכז רימונים (רק אם יש...) או מיץ לימון
2 כפות שמן זית
מלח

מערבבים את חומרי הרוטב ושופכים על הסלק

סלט סלק חי 2

2-3 סלקים חתוכים לאצבעות
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום כתושות
מלח

 מערבבים ושומרים בקופסא במקרר 

  

סלט גגגגגגגגגhh      דד

 

 

  

ספר המתכונים שלנו

בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון

Copyright 2013 © Hamaapil, Organic Farm. No animals (even ants...) were harmed in the making.