אבטיח
_________________________________
אפונה
_________________________________
בזיליקום
_________________________________
במיה
_________________________________
בק צ'וי
_________________________________
ברוקולי
_________________________________
גזר
_________________________________
דלורית
_________________________________
דלעת
_________________________________
דלעת ערמונים
_________________________________
חסה
_________________________________
חצילים
_________________________________
חרדל
_________________________________
כרוב
_________________________________
כרובית
_________________________________
כרישה (לוף)
_________________________________
לוביה
_________________________________
מלפפונים
_________________________________
מנגולד - עלי סלק
_________________________________
נענע
_________________________________
סלק
_________________________________
עגבניות
_________________________________
עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)
_________________________________
פלפלים
_________________________________
קולורבי
_________________________________
קייל
_________________________________
קישואים
_________________________________
רגלת הגינה - ריג'לה
_________________________________
שומר
_________________________________
שעועית
_________________________________
תפוחי אדמה
_________________________________
תרד
קציצות סלק
(של מירב מידן)
משרים ללילה עדשים ירוקות.
מבשלים במים 2 סלקים בינוניים עם הקליפה.
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
שמים בקערה 3 כוסות עדשים לאחר השרייה.
מקלפים את הסלק, חותכים לקוביות ומוסיפים לקערה.
מוסיפים מלח גס ו- 4 כפות שמן זית איכותי.
טוחנים עם בלנדר מוט.
קוצצים 1/2 צרור כוסברה ו- 1/2 צרור פטרוזיליה ומוסיפים לקערה. מערבבים היטב ומתקנים תיבול.
משמנים נייר אפייה בשמן זית, יוצרים קציצות ואופים כ- 20 דק' צד אחד. הופכים לעוד 10 דק'.
סלט סלק ואבוקדו
4 סלקים קטנים חתוכים ל"גפרורים"
2 מלפפונים חתוכים ל"גפרורים"
1 אבוקדו גדול בשל (לא רך מידי) חתוך לקוביות
2 כפות חומץ
2 כפות שמן זית
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
מערבבים את כל המצרכים ומשהים לחצי שעה לספיגת הטעמים.
ירקות מוחמצים בסגנון סיני
3 כוסות מים
3 כפיות מלח
1/2 כוס סוכר
1 כוס חומץ
ירקות שונים: גזר, במיה, צנוניות, פלפל, לפת, סלק...
שום
מחממים בסיר מים, מלח, סוכר וחומץ עד שהסוכר נמס
חותכים את הירקות ומסדרים בצנצנת
יוצקים את הנוזלים וסוגרים את הצנצנת
ניתן לאכול כבר אחרי כמה שעות אבל עדיף לחכות כיומיים לספיגה מלאה של הטעמים.
סלט סלק חי 1
2-3 סלקים מגוררים גס
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן אגוזי מלך מוקפצים במחבת עם מעט שמן זית ומלח
רוטב:
2 כפות חומץ בלסמי
1 כפית סילאן
1 כף רכז רימונים (רק אם יש...) או מיץ לימון
2 כפות שמן זית
מלח
מערבבים את חומרי הרוטב ושופכים על הסלק
סלט סלק חי 2
2-3 סלקים חתוכים לאצבעות
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום כתושות
מלח
מערבבים ושומרים בקופסא במקרר
ספר המתכונים שלנו
בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון