אבטיח
_________________________________
אפונה
_________________________________
בזיליקום
_________________________________
במיה
_________________________________
בק צ'וי
_________________________________
ברוקולי
_________________________________
גזר
_________________________________
דלורית
_________________________________
דלעת
_________________________________
דלעת ערמונים
_________________________________
חסה
_________________________________
חצילים
_________________________________
חרדל
_________________________________
כרוב
_________________________________
כרובית
_________________________________
כרישה (לוף)
_________________________________
לוביה
_________________________________
מלפפונים
_________________________________
מנגולד - עלי סלק
_________________________________
נענע
_________________________________
סלק
_________________________________
עגבניות
_________________________________
עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)
_________________________________
פלפלים
_________________________________
קולורבי
_________________________________
קייל
_________________________________
קישואים
_________________________________
רגלת הגינה - ריג'לה
_________________________________
שומר
_________________________________
שעועית
_________________________________
תפוחי אדמה
_________________________________
תרד
עלי סלק וחומוס בנוסח ספרדי
צרור עלי סלק
10 גר' חומוס יבש מבושל במי מלח
2 כפות שמן זית
1 בצל יבש קצוץ
חצי צרור כוסברה או פטרוזיליה, קצוצה
1 כפית מיץ לימון
1/2 כפית כורכום
מלח ופפריקה חריפה
מחממים בסיר את השמן ומאדים את הבצל ועלי הסלק עד שמתרככים, אפשר להוסיף מים אם רוצים.
מוסיפים את החומוס ל-10 דקות נוספות
מוסיפים את הפטרוזיליה/כוסברה, מיץ לימון, כורכום, מלח ופפריקה ומגישים.
מרק עדשים עם מנגולד
250 גר' עדשים חומות
500 גר' עגבניות קצוצות (אפשר מקופסא)
חבילת מנגולד קצוץ גס
1 בצל קצוץ דק
שמן זית
מלח פלפל
בסיר גדול שמים ארבע כפות שמן זית ומאדים בתוכו את הבצל עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את העדשים, מערבבים דקה או שתיים ומוסיפים שני ליטר מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים בבישול שעה וחצי, בסיר מכוסה. מוסיפים עגבניות ומנגולד. מתבלים במלח ופלפל, מביאים מחדש לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים בבישול חצי שעה נוספת. מסירים מהאש ומגישים. לכל צלחת יוצקים מעט שמן זית.
ספר המתכונים שלנו
בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון