אבטיח

_________________________________

אפונה

_________________________________

בזיליקום

_________________________________

במיה

_________________________________

בק צ'וי

_________________________________

ברוקולי

_________________________________

גזר

_________________________________

דלורית

_________________________________

דלעת

_________________________________

דלעת ערמונים

_________________________________

חסה

_________________________________

חצילים

_________________________________

חרדל

_________________________________

כרוב

_________________________________

כרובית

_________________________________

כרישה (לוף)

_________________________________

לוביה

_________________________________

מלפפונים

_________________________________

מנגולד - עלי סלק

_________________________________

נענע

_________________________________

סלק

_________________________________

עגבניות

_________________________________

עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)

_________________________________

פלפלים

_________________________________

קולורבי

_________________________________

קייל

_________________________________

קישואים

_________________________________

רגלת הגינה - ריג'לה

_________________________________

שומר

_________________________________

שעועית

_________________________________​

תפוחי אדמה

_________________________________

תרד

לוביה טרייה ברוטב עגבניות

צרור תרמילי לוביה טרייה חתוכה לחתיכות של כ-5 ס"מ
2-3 עגבניות קצוצות בגודל בינוני
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1/2 פלפל ירוק חריף למי שאוהב
1/4 כוס שמן זית
מלח פלפל

בסיר מזהיבים את הבצל, מוסיפים שום ופלפל ירוק חריף ומערבבים שתי דקות.
מוסיפים את הלוביה, מערבבים ומכסים.
מבשלים כ-10 דקות ומידי פעם מערבבים.
מוסיפים את העגבניות, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה, מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה עד שהלוביה רכה.

 

סלט לוביה

לוביה טריה - לבשל במים רותחים מומלחים כ-5 דקות, לסנן ולשטוף במים קרים.
לרוטב:
בצל בינוני קצוץ דק
כוס וחצי פטרוזיליה קצוצה דק
חצי כוס מיץ לימון טרי
כף חרדל משובח
חצי כוס שמן
מלח+ פלפל שחור גרוס טרי+ קורט סוכר


לערבב את חומרי הרוטב בצנצנת סגורה היטב עד שמתקבל רוטב סמיך.
לצקת על הלוביה

 

סלט טאבולה-לוביה

 

לוביה ירוקה טרייה
1/3 כוס שמן זית
3-4 בצלים ירוקים, קצוצים גס
צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
1/2 פלפלון צ'ילי ירוק חריף, קצוץ דק (או לפי הטעם)
1/4 כוס רכז רימונים
מלח ופלפל
לבורגול:
1/2 כוס בורגול גס
1/2 כוס מים
1/4 כוס מיץ לימון

משרים את הבורגול בקערית במים ובמיץ הלימון, עד שיספוג נוזלים ויתרכך (כ-40 דקות).
בסיר גדול מביאים לרתיחה מים עם מעט מלח.
שוטפים את הלוביה, מסירים את הקצוות וחותכים לפיסות באורך 4-5 ס"מ. מכניסים את הלוביה למים הרותחים ומבשלים, ללא מכסה, עד שהיא מבושלת ורכה אך עדיין אינה מתפוררת (5-15 דקות, תלוי בלוביה). מסננים את הלוביה ומעבירים למי קרח, לעצירת הבישול.
מסננים שוב את הלוביה מהמים הקרים, ומערבבים עם יתר החומרים. מוסיפים גם את הבורגול, טועמים ומתקנים תיבול. משהים לחצי שעה לספיגת טעמים לפני ההגשה.

ספר המתכונים שלנו

בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון

Copyright 2013 © Hamaapil, Organic Farm. No animals (even ants...) were harmed in the making.