אבטיח
_________________________________
אפונה
_________________________________
בזיליקום
_________________________________
במיה
_________________________________
בק צ'וי
_________________________________
ברוקולי
_________________________________
גזר
_________________________________
דלורית
_________________________________
דלעת
_________________________________
דלעת ערמונים
_________________________________
חסה
_________________________________
חצילים
_________________________________
חרדל
_________________________________
כרוב
_________________________________
כרובית
_________________________________
כרישה (לוף)
_________________________________
לוביה
_________________________________
מלפפונים
_________________________________
מנגולד - עלי סלק
_________________________________
נענע
_________________________________
סלק
_________________________________
עגבניות
_________________________________
עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)
_________________________________
פלפלים
_________________________________
קולורבי
_________________________________
קייל
_________________________________
קישואים
_________________________________
רגלת הגינה - ריג'לה
_________________________________
שומר
_________________________________
שעועית
_________________________________
תפוחי אדמה
_________________________________
תרד
לוביה טרייה ברוטב עגבניות
צרור תרמילי לוביה טרייה חתוכה לחתיכות של כ-5 ס"מ
2-3 עגבניות קצוצות בגודל בינוני
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1/2 פלפל ירוק חריף למי שאוהב
1/4 כוס שמן זית
מלח פלפל
בסיר מזהיבים את הבצל, מוסיפים שום ופלפל ירוק חריף ומערבבים שתי דקות.
מוסיפים את הלוביה, מערבבים ומכסים.
מבשלים כ-10 דקות ומידי פעם מערבבים.
מוסיפים את העגבניות, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה, מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה עד שהלוביה רכה.
סלט לוביה
לוביה טריה - לבשל במים רותחים מומלחים כ-5 דקות, לסנן ולשטוף במים קרים.
לרוטב:
בצל בינוני קצוץ דק
כוס וחצי פטרוזיליה קצוצה דק
חצי כוס מיץ לימון טרי
כף חרדל משובח
חצי כוס שמן
מלח+ פלפל שחור גרוס טרי+ קורט סוכר
לערבב את חומרי הרוטב בצנצנת סגורה היטב עד שמתקבל רוטב סמיך.
לצקת על הלוביה
סלט טאבולה-לוביה
לוביה ירוקה טרייה
1/3 כוס שמן זית
3-4 בצלים ירוקים, קצוצים גס
צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
1/2 פלפלון צ'ילי ירוק חריף, קצוץ דק (או לפי הטעם)
1/4 כוס רכז רימונים
מלח ופלפל
לבורגול:
1/2 כוס בורגול גס
1/2 כוס מים
1/4 כוס מיץ לימון
משרים את הבורגול בקערית במים ובמיץ הלימון, עד שיספוג נוזלים ויתרכך (כ-40 דקות).
בסיר גדול מביאים לרתיחה מים עם מעט מלח.
שוטפים את הלוביה, מסירים את הקצוות וחותכים לפיסות באורך 4-5 ס"מ. מכניסים את הלוביה למים הרותחים ומבשלים, ללא מכסה, עד שהיא מבושלת ורכה אך עדיין אינה מתפוררת (5-15 דקות, תלוי בלוביה). מסננים את הלוביה ומעבירים למי קרח, לעצירת הבישול.
מסננים שוב את הלוביה מהמים הקרים, ומערבבים עם יתר החומרים. מוסיפים גם את הבורגול, טועמים ומתקנים תיבול. משהים לחצי שעה לספיגת טעמים לפני ההגשה.
ספר המתכונים שלנו
בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון