top of page

אבטיח

_________________________________

אפונה

_________________________________

בזיליקום

_________________________________

במיה

_________________________________

בק צ'וי

_________________________________

ברוקולי

_________________________________

גזר

_________________________________

דלורית

_________________________________

דלעת

_________________________________

דלעת ערמונים

_________________________________

חסה

_________________________________

חצילים

_________________________________

חרדל

_________________________________

כרוב

_________________________________

כרובית

_________________________________

כרישה (לוף)

_________________________________

לוביה

_________________________________

מלפפונים

_________________________________

מנגולד - עלי סלק

_________________________________

נענע

_________________________________

סלק

_________________________________

עגבניות

_________________________________

עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)

_________________________________

פלפלים

_________________________________

קולורבי

_________________________________

קייל

_________________________________

קישואים

_________________________________

רגלת הגינה - ריג'לה

_________________________________

שומר

_________________________________

שעועית

_________________________________​

תפוחי אדמה

_________________________________

תרד

גרטן קישואים בשמנת

 

4 כפות שמן זית
קישואים פרוסים (לא מקולפים!)
4 שיני שום כתושות
1/2 כוס שמיר קצוץ
מלח, פלפל שחור
1 מיכל שמנת מתוקה לבישול
5 כפות גבינת פרמזן מגוררת

מחממים תנור לחום בינוני (180 מע').
מחממים שמן במחבת כבדה, מזהיבים קלות את הקישואים, מוסיפים שום, שמיר, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומעבירים לתבנית.
יוצקים את השמנת על הקישואים ואופים כ-20 דק', זורים מעל את הפרמזן ומחזירים לתנור ל-10 דק' נוספות.

​​​​

ריבת קישואים 

יחס של 1:1 סוכר וקישואים
מכניסים את הקישואים לסיר, מוסיפים את הסוכר, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים תבלינים לפי הטעם – קינמון, ציפורן, עלי נענע או כל מה שאוהבים
מבשלים על אש קטנהץ
הריבה מוכנה כשהיא מסמיכה וצבעה נעשה כהה
לא ניסיתי, אבל שמעתי שהוספת לימון סחוט לאחר גמר הבישול מוסיפה המון טעם ועוזר לשימור הריבה

פשטידת קישואים

מתחילים בהכנת הבצק:
2.5 כוסות קמח, גביע שמנת ו- 200 גר' חמאה (2 חבילות). אפשר גם קצת מלח.
לשים עד שנעשה בצקי ואם יש צורך מוסיפים עוד קמח (או מים).
שמים במקרר שקצת יתקשה ויהיה יותר קל לעבודה.
בינתיים:
מטגנים בצל (2-3 בצלים) עד שמזהיב, מוסיפים קוביות קטנות של קישואים (2-3 קישואים או אחד גדול...) וממשיכים עד שמתרכך.
מתבלים עם קצת אגוז מוסקט, מלח, פפריקה אדומה וקצת יין לבן (לא חובה).
מעבירים את הבלילה לכלי שתתקרר ובמחבת מקפיצים פקאנים ללא שמן (מרסקים את הפקנים קצת ביד) ומוסיפים לבלילה.
אפשר (ואף רצוי) להוסיף לבלילה קוביות גבינה בולגרית.

את הבצק מחלקים ל- 3 ומרדדים.
שמים שליש מהבלילה במרכז הבצק (פס במרכז), מגלגלים לרולדה ושמים בתבנית. וחוזר חלילה.
מורחים את הרולדות בביצה ומפזרים שומשום מלמעלה.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ומכניסים לחצי שעה.

 

ספר המתכונים שלנו

בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון

bottom of page