
אבטיח
_________________________________
אפונה
_________________________________
בזיליקום
_________________________________
במיה
_________________________________
בק צ'וי
_________________________________
ברוקולי
_________________________________
גזר
_________________________________
דלורית
_________________________________
דלעת
_________________________________
דלעת ערמונים
_________________________________
חסה
_________________________________
חצילים
_________________________________
חרדל
_________________________________
כרוב
_________________________________
כרובית
_________________________________
כרישה (לוף)
_________________________________
לוביה
_________________________________
מלפפונים
_________________________________
מנגולד - עלי סלק
_________________________________
נענע
_________________________________
סלק
_________________________________
עגבניות
_________________________________
עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)
_________________________________
פלפלים
_________________________________
קולורבי
_________________________________
קייל
_________________________________
קישואים
_________________________________
רגלת הגינה - ריג'לה
_________________________________
שומר
_________________________________
שעועית
_________________________________
תפוחי אדמה
_________________________________
תרד
גרטן קישואים בשמנת
4 כפות שמן זית
קישואים פרוסים (לא מקולפים!)
4 שיני שום כתושות
1/2 כוס שמיר קצוץ
מלח, פלפל שחור
1 מיכל שמנת מתוקה לבישול
5 כפות גבינת פרמזן מגוררת
מחממים תנור לחום בינוני (180 מע').
מחממים שמן במחבת כבדה, מזהיבים קלות את הקישואים, מוסיפים שום, שמיר, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומעבירים לתבנית.
יוצקים את השמנת על הקישואים ואופים כ-20 דק', זורים מעל את הפרמזן ומחזירים לתנור ל-10 דק' נוספות.
ריבת קישואים
יחס של 1:1 סוכר וקישואים
מכניסים את הקישואים לסיר, מוסיפים את הסוכר, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים תבלינים לפי הטעם – קינמון, ציפורן, עלי נענע או כל מה שאוהבים
מבשלים על אש קטנהץ
הריבה מוכנה כשהיא מסמיכה וצבעה נעשה כהה
לא ניסיתי, אבל שמעתי שהוספת לימון סחוט לאחר גמר הבישול מוסיפה המון טעם ועוזר לשימור הריבה
פשטידת קישואים
מתחילים בהכנת הבצק:
2.5 כוסות קמח, גביע שמנת ו- 200 גר' חמאה (2 חבילות). אפשר גם קצת מלח.
לשים עד שנעשה בצקי ואם יש צורך מוסיפים עוד קמח (או מים).
שמים במקרר שקצת יתקשה ויהיה יותר קל לעבודה.
בינתיים:
מטגנים בצל (2-3 בצלים) עד שמזהיב, מוסיפים קוביות קטנות של קישואים (2-3 קישואים או אחד גדול...) וממשיכים עד שמתרכך.
מתבלים עם קצת אגוז מוסקט, מלח, פפריקה אדומה וקצת יין לבן (לא חובה).
מעבירים את הבלילה לכלי שתתקרר ובמחבת מקפיצים פקאנים ללא שמן (מרסקים את הפקנים קצת ביד) ומוסיפים לבלילה.
אפשר (ואף רצוי) להוסיף לבלילה קוביות גבינה בולגרית.
את הבצק מחלקים ל- 3 ומרדדים.
שמים שליש מהבלילה במרכז הבצק (פס במרכז), מגלגלים לרולדה ושמים בתבנית. וחוזר חלילה.
מורחים את הרולדות בביצה ומפזרים שומשום מלמעלה.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ומכניסים לחצי שעה.
ספר המתכונים שלנו
בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון
