אבטיח
_________________________________
אפונה
_________________________________
בזיליקום
_________________________________
במיה
_________________________________
בק צ'וי
_________________________________
ברוקולי
_________________________________
גזר
_________________________________
דלורית
_________________________________
דלעת
_________________________________
דלעת ערמונים
_________________________________
חסה
_________________________________
חצילים
_________________________________
חרדל
_________________________________
כרוב
_________________________________
כרובית
_________________________________
כרישה (לוף)
_________________________________
לוביה
_________________________________
מלפפונים
_________________________________
מנגולד - עלי סלק
_________________________________
נענע
_________________________________
סלק
_________________________________
עגבניות
_________________________________
עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)
_________________________________
פלפלים
_________________________________
קולורבי
_________________________________
קייל
_________________________________
קישואים
_________________________________
רגלת הגינה - ריג'לה
_________________________________
שומר
_________________________________
שעועית
_________________________________
תפוחי אדמה
_________________________________
תרד
ממרח פלפלים
3-4 כוסות פלפלים פרוסים (ניתן גם שלמים)
מלח גס ופלפל גרוס טרי
1/2 כוס שמן זית משובח
1/4 כוס חומץ בן יין או חומץ תפוחים
1/4 כוס שקדים קלויים בתנור על חום נמוך (שלא יישרפו)
1 שן שום
אפשר צ'ילי אם רוצים ממרח חריף
מחממים תנור ל-180 מע', מעבירים את הפלפלים לתבנית, מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
קולים כ-50 דק' או עד שהפלפלים צרובים קלות ורכים. פה ושם נותנים ערבוב במהלך הקלייה.
מעבירים לבלנדר (אם קלינו את הפלפלים בשלמותם, יש להוציא את הגבעול והגרעינים והמשקיענים יכולים לקלוף אותם) יחד עם שאר המרכיבים למעט שמן הזית. מרסקים ומזלפים שמן בהדרגה.
אם הממרח סמיך מידי ניתן להוסיף כף ו שתיים מים.
מוסיפים ומתקנים תיבול ומעבירים לצנצנת.
ניתן לשמור במקרר עד שבועיים, אם במקרה נשאר...
פלפלים בתחמיץ
4-5 פלפלים
2 כוסות מים
1/2 כוס חומץ
1 כפית מלח
5 שיני שום
עלי דפנה
קולים את הפלפלים על האש או בתנור, סוגרים בשקים ניילון עבה לאחר הקלייה וממתינים כשעה.
מוציאים מהשקים ומקלפים.
חותכים לרצועות.
מערבבים את כל חומרי התחמיץ ושופכים על הפלפלים.
מוכן לאכילה לאחר כמה שעות.
ספר המתכונים שלנו
בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון