אבטיח

_________________________________

אפונה

_________________________________

בזיליקום

_________________________________

במיה

_________________________________

בק צ'וי

_________________________________

ברוקולי

_________________________________

גזר

_________________________________

דלורית

_________________________________

דלעת

_________________________________

דלעת ערמונים

_________________________________

חסה

_________________________________

חצילים

_________________________________

חרדל

_________________________________

כרוב

_________________________________

כרובית

_________________________________

כרישה (לוף)

_________________________________

לוביה

_________________________________

מלפפונים

_________________________________

מנגולד - עלי סלק

_________________________________

נענע

_________________________________

סלק

_________________________________

עגבניות

_________________________________

עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)

_________________________________

פלפלים

_________________________________

קולורבי

_________________________________

קייל

_________________________________

קישואים

_________________________________

רגלת הגינה - ריג'לה

_________________________________

שומר

_________________________________

שעועית

_________________________________​

תפוחי אדמה

_________________________________

תרד

ממרח פלפלים​​

 

3-4 כוסות פלפלים פרוסים (ניתן גם שלמים)

מלח גס ופלפל גרוס טרי

1/2 כוס שמן זית משובח

1/4 כוס חומץ בן יין או חומץ תפוחים

1/4 כוס שקדים קלויים בתנור על חום נמוך (שלא יישרפו)

1 שן שום

אפשר צ'ילי אם רוצים ממרח חריף

 

 

 

מחממים תנור ל-180 מע', מעבירים את הפלפלים לתבנית, מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

קולים כ-50 דק' או עד שהפלפלים צרובים קלות ורכים. פה ושם נותנים ערבוב במהלך הקלייה.

מעבירים לבלנדר (אם קלינו את הפלפלים בשלמותם, יש להוציא את הגבעול והגרעינים והמשקיענים יכולים לקלוף אותם) יחד עם שאר המרכיבים למעט שמן הזית. מרסקים ומזלפים שמן בהדרגה.

אם הממרח סמיך מידי ניתן להוסיף כף ו שתיים מים.

מוסיפים ומתקנים תיבול ומעבירים לצנצנת.

ניתן לשמור במקרר עד שבועיים, אם במקרה נשאר...

 

 
פלפלים בתחמיץ​​

4-5 פלפלים
2 כוסות מים
1/2 כוס חומץ
1 כפית מלח
5 שיני שום
עלי דפנה
קולים את הפלפלים על האש או בתנור, סוגרים בשקים ניילון עבה לאחר הקלייה וממתינים כשעה.
מוציאים מהשקים ומקלפים.
חותכים לרצועות.
מערבבים את כל חומרי התחמיץ ושופכים על הפלפלים.

מוכן לאכילה לאחר כמה שעות.

ספר המתכונים שלנו

בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון

Copyright 2013 © Hamaapil, Organic Farm. No animals (even ants...) were harmed in the making.