top of page

אבטיח

_________________________________

אפונה

_________________________________

בזיליקום

_________________________________

במיה

_________________________________

בק צ'וי

_________________________________

ברוקולי

_________________________________

גזר

_________________________________

דלורית

_________________________________

דלעת

_________________________________

דלעת ערמונים

_________________________________

חסה

_________________________________

חצילים

_________________________________

חרדל

_________________________________

כרוב

_________________________________

כרובית

_________________________________

כרישה (לוף)

_________________________________

לוביה

_________________________________

מלפפונים

_________________________________

מנגולד - עלי סלק

_________________________________

נענע

_________________________________

סלק

_________________________________

עגבניות

_________________________________

עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)

_________________________________

פלפלים

_________________________________

קולורבי

_________________________________

קייל

_________________________________

קישואים

_________________________________

רגלת הגינה - ריג'לה

_________________________________

שומר

_________________________________

שעועית

_________________________________​

תפוחי אדמה

_________________________________

תרד

אפונת שלג עם אגוזי קשיו וסומסום (יעל גרטי)

250 גרם אפונת שלג, קצוות קטומים, חתוכה לחתיכות ברוחב 3 ס"מ
1 כף שמן בוטנים/שומשום
3 כפות גדושות שומשום
50 גרם אגוזי קשיו קלויים
2-3 כפות רוטב סויה
פלפל שחור גרוס גס

אופן ההכנה:
מכינים סיר עם מים רותחים ומעט מלח על אש גבוהה וכן מכינים בצד קערת מי קרח. זורקים אפונת שלג לסיר ומבשלים במשך 2 דקות. מוציאים במהירות, בעזרת כף מחוררת, לקערת מי הקרח. כעבור שניות אחדות מוציאים ומעבירים למסננת.
מחממים שמן בוטנים/שומשום במחבת גדולה/סיר רחב. מוסיפים שומשום ומטגנים עד להזהבה קלה מאוד. מוסיפים אגוזי קשיו ומטגנים במשך כמה שניות, עד להזהבה נאה.
מוסיפים אפונת שלג, רוטב סויה ומעט פלפל שחור ומערבבים בעדינות. מסירים מן האש ומגישים מיד.

ספר המתכונים שלנו

בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון

bottom of page