
אבטיח
_________________________________
אפונה
_________________________________
בזיליקום
_________________________________
במיה
_________________________________
בק צ'וי
_________________________________
ברוקולי
_________________________________
גזר
_________________________________
דלורית
_________________________________
דלעת
_________________________________
דלעת ערמונים
_________________________________
חסה
_________________________________
חצילים
_________________________________
חרדל
_________________________________
כרוב
_________________________________
כרובית
_________________________________
כרישה (לוף)
_________________________________
לוביה
_________________________________
מלפפונים
_________________________________
מנגולד - עלי סלק
_________________________________
נענע
_________________________________
סלק
_________________________________
עגבניות
_________________________________
עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)
_________________________________
פלפלים
_________________________________
קולורבי
_________________________________
קייל
_________________________________
קישואים
_________________________________
רגלת הגינה - ריג'לה
_________________________________
שומר
_________________________________
שעועית
_________________________________
תפוחי אדמה
_________________________________
תרד
אפונת שלג עם אגוזי קשיו וסומסום (יעל גרטי)
250 גרם אפונת שלג, קצוות קטומים, חתוכה לחתיכות ברוחב 3 ס"מ
1 כף שמן בוטנים/שומשום
3 כפות גדושות שומשום
50 גרם אגוזי קשיו קלויים
2-3 כפות רוטב סויה
פלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה:
מכינים סיר עם מים רותחים ומעט מלח על אש גבוהה וכן מכינים בצד קערת מי קרח. זורקים אפונת שלג לסיר ומבשלים במשך 2 דקות. מוציאים במהירות, בעזרת כף מחוררת, לקערת מי הקרח. כעבור שניות אחדות מוציאים ומעבירים למסננת.
מחממים שמן בוטנים/שומשום במחבת גדולה/סיר רחב. מוסיפים שומשום ומטגנים עד להזהבה קלה מאוד. מוסיפים אגוזי קשיו ומטגנים במשך כמה שניות, עד להזהבה נאה.
מוסיפים אפונת שלג, רוטב סויה ומעט פלפל שחור ומערבבים בעדינות. מסירים מן האש ומגישים מיד.
ספר המתכונים שלנו
בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון
