top of page

יום משלוח סל הירקות הראשון מתקרב!

27 במאי 2012

 

האם אין עיתוי מושלם יותר לקטוף את ביכורי השדה בשבוע בו חל חג השבועות?
אם כך, עם צאתו של חג הביכורים, השני מבין שלושת הרגלים, נערך לקטיף ביכורי השדה וביום רביעי הקרוב (30/05), בשעה טובה, יגיע לביתכם טנא גדוש ירקות.

זהו שבוע משמח מאוד ובעיקר מרגש עבורי וזו הזדמנות מצויינת לספר לכם מה קרה בשדה בתקופה האחרונה עד שהגענו ליום בו הירקות בשלים לקטיף.
לפני בדיוק חצי שנה (בסביבות תחילת דצמבר 2011) קיבלתי לידי את שטח האדמה שהיה מלא קוצים, עשבים ושיחים שכשראיתי אותם ידעתי שיש שם משהו טוב באדמה שנותן להם לצמוח בכזו תפארת.
מדובר על אדמה שעד לפני 20 שנה גידלו בה ורדים בחממות ולפני כן גם מטעי בננות ועד לפני כ-6 שנים שימשה כאורוות סוסים עד שנסגרה.
אז אחרי שש שנות מנוחה היה צריך, בעזרתו האדיבה של מנשה, "לפתוח" את הקרקע עם משתת, זהו כלי שחורץ את האדמה ולא הופך אותה ובכך שומר על מירקם החיים והאורגניזמים מתחת פני השטח.
עבודת המשתת משאירה בשטח רגבים (גושי אדמה) גדולים וכדי שנוכל לזרוע או לשתול בשטח עברנו עם מתחחת הכנו את האדמה לעבודה.
אחרי התיחוח זרענו בשטח תלתן שחיכה בסבלנות לימי דצמבר-ינואר הגשומים שעזרו לו לנבוט ולצמוח ולאחר כחודשיים בהם הוא גדל לתפארת ורגע לפני פריחתו, תיחחנו אות חזרה לאדמה.
התלתן משמש כ"זבל ירוק". זהו גידול שיודע לקשור חנקן בצורה מיטבית ובהחזרתו לאדמה הוא משחרר את החנקן שחשוב מאוד מאוד לירקות שיישתלו באדמה.
הדבר הבא הוא פיזור קומפוסט אורגני לטיוב פוריות האדמה ובניית ערוגות על ידי מערגת/מתלמת.
רב הערוגות נעטפו ביריעות פלסטיק צהובות שבעיקר מורידות את כמות העשבים שיהיה עלינו לטפל בהם אבל גם מורידות את רמת אידוי המים מהקרקע ועוזרות לנו לחסוך מים, מחממות את האדמה (מה שמסייע מאוד לגידולי קיץ) ומבלבלות את המזיקים שנמשכים ליריעות ופחות לצמחים, כך הפך השדה שלנו מחום לצהוב.

ואז היה השדה מוכן לזריעות ושתילות!!

שיהיה לכולנו שבוע ביכורים נפלא,

 

דותן וצוות השדה :)

 

bottom of page