top of page

אבטיח

_________________________________

אפונה

_________________________________

בזיליקום

_________________________________

במיה

_________________________________

בק צ'וי

_________________________________

ברוקולי

_________________________________

גזר

_________________________________

דלורית

_________________________________

דלעת

_________________________________

דלעת ערמונים

_________________________________

חסה

_________________________________

חצילים

_________________________________

חרדל

_________________________________

כרוב

_________________________________

כרובית

_________________________________

כרישה (לוף)

_________________________________

לוביה

_________________________________

מלפפונים

_________________________________

מנגולד - עלי סלק

_________________________________

נענע

_________________________________

סלק

_________________________________

עגבניות

_________________________________

עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)

_________________________________

פלפלים

_________________________________

קולורבי

_________________________________

קייל

_________________________________

קישואים

_________________________________

רגלת הגינה - ריג'לה

_________________________________

שומר

_________________________________

שעועית

_________________________________​

תפוחי אדמה

_________________________________

תרד

כרישה ופטריות ברוטב סויה

3-4 כרישות (אפשר להשתמש גם בעלים הירוקים)
כ-10 פטריות
רוטב סויה

 

לפרוס את הפטריות ואת הכרישות לרוחבן (ליצירת עיגולים ברוחב של כ 1-2 ס"מ)
לטגן את הכרישות בשמן זית, על אש קטנה, תוך כדי ערבוב עד שמתרככות, להוסיף את הפטריות ורוטב סויה לפי הטעם (להוסיף כל פעם קצת)

 

גרטן תפוחי אדמה וכרישה

1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת (צ'דר, עמק...)
גבעול כרישה
כ-600 גר' תפוחי אדמה
200 גר' שמנת מתוקה
1 כף שום כתוש
מלח, פלפל
קורט אגוז מוסקט

חותכים את תפוחי האדמה לטבעות דקות (עדיף לא לקלוף).
חותכים את הכרישה לטבעות.
מחממים מחבת ומטגנים את הכרישה בקצת שמן עד שמתרככת.
בסיר נפרד מחממים את השמנת מתוקה עם השום ורגע לפני רתיחה מכבים את האש.
מסדרים שכבה של תפוחי אדמה על תבנית פיירקס וזורים מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
מפזרים מעל את הגבינה הצהובה ושכבה של כרישה.
ממשיכים עוד כמה שכבות עד שהתבנית מלאה.
מפזרים מעל את תערובת השמנת המתוקה.
אופים למשך 40 דק' בתנור שחומם מראש ל-180 מע'.
מעט לפני הסוף, מפזרים עוד קצת גבינה צהובה מלמעלה.

 

קציצות כרישה ובשר בולגריות

 

3-4 כרישות
1.5 פרוסות לחם רטובות סחוטות
1 תפוח אדמה מבושל בקליפתו וקלוף
250 גר' בשר בקר טחון
2 ביצים
מלח פלפל
שמן לטיגון

חותכים את הכרישות לפרוסות ושמים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה.
מבשלים 15 דקות, מסננים ומצננים.
קוצצים דק דק את הכרישה ומוסיפים לבשר הטחון, מוסיפים את הלחם ותפוח האדמה (לאחר שנמעך), את הביצים ומלח פלפל ומערבבים לתערובת אחידה (אם דביקה מידי, ניתן להוסיף פירורי לחם)
מחממים שמן במחבת, מכינים קציצות מאורכות ומטגנים משני הצדדים עד השחמה.

 

ספר המתכונים שלנו

בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון

bottom of page