top of page

אבטיח

_________________________________

אפונה

_________________________________

בזיליקום

_________________________________

במיה

_________________________________

בק צ'וי

_________________________________

ברוקולי

_________________________________

גזר

_________________________________

דלורית

_________________________________

דלעת

_________________________________

דלעת ערמונים

_________________________________

חסה

_________________________________

חצילים

_________________________________

חרדל

_________________________________

כרוב

_________________________________

כרובית

_________________________________

כרישה (לוף)

_________________________________

לוביה

_________________________________

מלפפונים

_________________________________

מנגולד - עלי סלק

_________________________________

נענע

_________________________________

סלק

_________________________________

עגבניות

_________________________________

עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)

_________________________________

פלפלים

_________________________________

קולורבי

_________________________________

קייל

_________________________________

קישואים

_________________________________

רגלת הגינה - ריג'לה

_________________________________

שומר

_________________________________

שעועית

_________________________________​

תפוחי אדמה

_________________________________

תרד

צ'יפס במיה

כ-1/2 ק"ג במיה

שמן זית

מלח גס

מחממים תנור ל-180 מע'

מפזרים את הבמיה בשלמותה בתבנית ומזליפים מלמעלה שמן זית

אופים בתנור ל-10 דק'.

מוציאים, מפזרים מלח גס ומכניסים ל-10 דקות נוספות

הילדים ילקקו את האצבעות

המבוגרים יכולים להוסיף עם המלח גם אבקת צ'ילי, אבקת וואסבי או כל תיבול אחר.

במיה בשום שמן זית ולימון

כ-350 גר' במיה

3 כפות שמן זית

2 שיני שום

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

מיץ מרבע לימון

מלח פלפל

ניתן להשתמש בתרמילי הבמיה בשלמותם או לתוך לרוחב ולקבל תבשיל כוכבים.

מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבמיה תוך ערבוב כשתי דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים רבע כוס מים ומבשלים כעשר דקות. מערבבים מידי פעם.

מוסיפים את הפטרוזיליה, מיץ לימון, מלח ופלפל. מבשלים שתיים-שלוש דקות נוספות ומגישים.

קדירת עוף עם במיה בנוסח מצרי

1/4 כוס שמן זית

4 כרעיים של עוף

2 בצלים קצוצים דק

כ-350 גר' במיה

1 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות

4 עגבניות קצוצות דק

מיץ מלימון אחד

מלח פלפל

1 כפית סוכר

1 כוס מרק עוף או מים

מחממים את השמן בסיר כבר ומטגנים את העוף משני צידיו עד הזהבה ומוציאים.

מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הבמיה ומטגנים 5 דק'.

מחזירים לסיר את העוף, מוסיפים את הפלפל, העגבניות ומיץ הלימון ומתבלים במלח, פלפל וסוכר.

מוסיפים את מרק העוף או המים ומביאים לרתיחה.

מבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי

* מגישים עם אורז לבן

ספר המתכונים שלנו

בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון

bottom of page