
אבטיח
_________________________________
אפונה
_________________________________
בזיליקום
_________________________________
במיה
_________________________________
בק צ'וי
_________________________________
ברוקולי
_________________________________
גזר
_________________________________
דלורית
_________________________________
דלעת
_________________________________
דלעת ערמונים
_________________________________
חסה
_________________________________
חצילים
_________________________________
חרדל
_________________________________
כרוב
_________________________________
כרובית
_________________________________
כרישה (לוף)
_________________________________
לוביה
_________________________________
מלפפונים
_________________________________
מנגולד - עלי סלק
_________________________________
נענע
_________________________________
סלק
_________________________________
עגבניות
_________________________________
עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)
_________________________________
פלפלים
_________________________________
קולורבי
_________________________________
קייל
_________________________________
קישואים
_________________________________
רגלת הגינה - ריג'לה
_________________________________
שומר
_________________________________
שעועית
_________________________________
תפוחי אדמה
_________________________________
תרד
צ'יפס במיה
כ-1/2 ק"ג במיה
שמן זית
מלח גס
מחממים תנור ל-180 מע'
מפזרים את הבמיה בשלמותה בתבנית ומזליפים מלמעלה שמן זית
אופים בתנור ל-10 דק'.
מוציאים, מפזרים מלח גס ומכניסים ל-10 דקות נוספות
הילדים ילקקו את האצבעות
המבוגרים יכולים להוסיף עם המלח גם אבקת צ'ילי, אבקת וואסבי או כל תיבול אחר.
במיה בשום שמן זית ולימון
כ-350 גר' במיה
3 כפות שמן זית
2 שיני שום
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מיץ מרבע לימון
מלח פלפל
ניתן להשתמש בתרמילי הבמיה בשלמותם או לתוך לרוחב ולקבל תבשיל כוכבים.
מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבמיה תוך ערבוב כשתי דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים רבע כוס מים ומבשלים כעשר דקות. מערבבים מידי פעם.
מוסיפים את הפטרוזיליה, מיץ לימון, מלח ופלפל. מבשלים שתיים-שלוש דקות נוספות ומגישים.
קדירת עוף עם במיה בנוסח מצרי
1/4 כוס שמן זית
4 כרעיים של עוף
2 בצלים קצוצים דק
כ-350 גר' במיה
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות
4 עגבניות קצוצות דק
מיץ מלימון אחד
מלח פלפל
1 כפית סוכר
1 כוס מרק עוף או מים
מחממים את השמן בסיר כבר ומטגנים את העוף משני צידיו עד הזהבה ומוציאים.
מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הבמיה ומטגנים 5 דק'.
מחזירים לסיר את העוף, מוסיפים את הפלפל, העגבניות ומיץ הלימון ומתבלים במלח, פלפל וסוכר.
מוסיפים את מרק העוף או המים ומביאים לרתיחה.
מבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי
* מגישים עם אורז לבן
ספר המתכונים שלנו
בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון
