היא פשוט מע...לפת

07 באפריל 2013

 

השבוע אנחנו נפרדים כמעט לחלוטין מגידול חורף נוסף – הלפת.

הלפת היא ירק ממשפחת המצליבים, אחות לכרוב, כרובית, קולורבי, צנונית...
בדרך כלל, אנו רגילים לאכול את אשרוש הצמח – השורש המעובה של הצמח (כמוהו גם הצנונית, שורש הסלרי ואפילו הגזר) אולם, אחד החלקים הבריאים בלפת הם עליה שניתן לבשל אותם, לחלוט במים, לקצוץ לסלט או להוסיף לשייק ירוק.

הלפת עשירה בויטמין B, ויטמין C וסידן.
אצלנו בבית הילדים זוללים בשבועות האחרונים את הלפת כאשר היא מוחמצת לפי שני מתכונים ששלחתי בשבוע שעבר.
אפשרות נוספת ששמעתי אבל לא ניסית – שניצל לפת (מתכון למטה) או פשוט לפרוס, לפזר שמן זית ומלח ולנשנש.

ישנם סוגים רבים של לפת, אצלנו גדלים השנה שלושה סוגים:
לפת לבנה, לפת סגולה-לבנה ולפת בורדו פחוסה.


שבוע נעים,

צוות השדה :)

אביב הגיע קיץ מתקרב

01 באפריל 2013

 

אנחנו נפרדים מהמצות ומקבלים בשמחה את המימונה.
באותה נשימה אנחנו מתחילים להיפרד גם מירקות החורף שליוו אותנו שבועות רבים.
השדה מתחיל לשנות את אופיו ומחבק את שתילי הקיץ הצעירים.
כבר נשתלו קישואים, דלעות, מלונים, פלפלים ועגבניות שרי והשבוע, בתקווה גדולה, נסיים גם את שתילות האבטיחים, הדלוריות, דלעות למיניהן, זן נוסף של מלון וחצילים.
בנוסף, ייזרעו הלוביה והבמיה ונחל את מחזורי זריעות התירס (זריעה כל שבוע או שבועיים).

שבוע נעים,

צוות השדה :)

 

Copyright 2013 © Hamaapil, Organic Farm. No animals (even ants...) were harmed in the making.