
אבטיח
_________________________________
אפונה
_________________________________
בזיליקום
_________________________________
במיה
_________________________________
בק צ'וי
_________________________________
ברוקולי
_________________________________
גזר
_________________________________
דלורית
_________________________________
דלעת
_________________________________
דלעת ערמונים
_________________________________
חסה
_________________________________
חצילים
_________________________________
חרדל
_________________________________
כרוב
_________________________________
כרובית
_________________________________
כרישה (לוף)
_________________________________
לוביה
_________________________________
מלפפונים
_________________________________
מנגולד - עלי סלק
_________________________________
נענע
_________________________________
סלק
_________________________________
עגבניות
_________________________________
עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)
_________________________________
פלפלים
_________________________________
קולורבי
_________________________________
קייל
_________________________________
קישואים
_________________________________
רגלת הגינה - ריג'לה
_________________________________
שומר
_________________________________
שעועית
_________________________________
תפוחי אדמה
_________________________________
תרד
סלט חצילים
2-3 חצילים
שמן זית
1 כף טחינה גולמית
פטרוזיליה קצוצה
בתנור שחומם ל-200 מע' אופים את החצילים כ-45 דק' או עד שהתרככו.
מוציאים מהתנור, חוצים ומרוקנים את תוכנם לקערה.
מועכים, מוסיפים שמן זית, מלח, טחינה ופטרוזיליה
סלט טורקי
2-3 חצילים
2 בצלים
3 עגבניות
פלפל רגיל או פלפל ירוק חריף
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
שמן זית
מלח, פלפל
מניחים את החצילים על המנגל או בגריל או על מחבת פסים וצולים אותם מכל הצדדים.
כשהחצילים מתרככים מוסיפים את הבצלים.
כשהחצילים רכים לגמרי מסירים אותם מהאש ומניחים את העגבניות והפלפל.
חותכים את החצילים ומרוקנים את תוכנם, מסירים את הבצלים מהאש וקוצצים אותם.
מסירים את העגבניות והפלפל וקוצצים גם אותם.
מערבבים הכל, מוסיפים את הפטרוזיליה, שמן הזית, מלח פלפל
ומגישים פושר.
סלט חצילים שווה במיוחד
1 ק"ג חצילים
2 שיני שום כתושות
2 כפות מיונז
1/3 גביע אשל 3%
מלח
שורפים את החצילים בגריל או על מנגל.
מוציאים את תוכן החצילים לקערה וכשהם לא רותחים מאוד מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לעיסה חלקה.
חציל קראנצ'י
פורסים חצילים לפרוסות דקות ומורחים קצת מיונז.
טובלים כל פרוסה בפרמז'ן מגורר משני צידיה.
מניחים בתבנית ומכניסים לגריל עד להשחמה, הופכים ומשחימים גם את הצד השני
ספר המתכונים שלנו
בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון
