top of page

אבטיח

_________________________________

אפונה

_________________________________

בזיליקום

_________________________________

במיה

_________________________________

בק צ'וי

_________________________________

ברוקולי

_________________________________

גזר

_________________________________

דלורית

_________________________________

דלעת

_________________________________

דלעת ערמונים

_________________________________

חסה

_________________________________

חצילים

_________________________________

חרדל

_________________________________

כרוב

_________________________________

כרובית

_________________________________

כרישה (לוף)

_________________________________

לוביה

_________________________________

מלפפונים

_________________________________

מנגולד - עלי סלק

_________________________________

נענע

_________________________________

סלק

_________________________________

עגבניות

_________________________________

עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)

_________________________________

פלפלים

_________________________________

קולורבי

_________________________________

קייל

_________________________________

קישואים

_________________________________

רגלת הגינה - ריג'לה

_________________________________

שומר

_________________________________

שעועית

_________________________________​

תפוחי אדמה

_________________________________

תרד

סלט חצילים

2-3 חצילים

שמן זית

1 כף טחינה גולמית

פטרוזיליה קצוצה

בתנור שחומם ל-200 מע' אופים את החצילים כ-45 דק' או עד שהתרככו.

מוציאים מהתנור, חוצים ומרוקנים את תוכנם לקערה.

מועכים, מוסיפים שמן זית, מלח, טחינה ופטרוזיליה

סלט טורקי

2-3 חצילים

2 בצלים

3 עגבניות

פלפל רגיל או פלפל ירוק חריף

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ

שמן זית

מלח, פלפל

מניחים את החצילים על המנגל או בגריל או על מחבת פסים וצולים אותם מכל הצדדים.
כשהחצילים מתרככים מוסיפים את הבצלים.
כשהחצילים רכים לגמרי מסירים אותם מהאש ומניחים את העגבניות והפלפל.
חותכים את החצילים ומרוקנים את תוכנם, מסירים את הבצלים מהאש וקוצצים אותם.
מסירים את העגבניות והפלפל וקוצצים גם אותם.
מערבבים הכל, מוסיפים את הפטרוזיליה, שמן הזית, מלח פלפל
ומגישים פושר.

סלט חצילים שווה במיוחד

 

1 ק"ג חצילים
2 שיני שום כתושות
2 כפות מיונז
1/3 גביע אשל 3%
מלח

שורפים את החצילים בגריל או על מנגל.

מוציאים את תוכן החצילים לקערה וכשהם לא רותחים מאוד מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לעיסה חלקה.


חציל קראנצ'י

 

פורסים חצילים לפרוסות דקות ומורחים קצת מיונז.
טובלים כל פרוסה בפרמז'ן מגורר משני צידיה.
מניחים בתבנית ומכניסים לגריל עד להשחמה, הופכים ומשחימים גם את הצד השני

 

 

 

 

ספר המתכונים שלנו

בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון

Copyright 2023 © Hamaapil, Organic Farm. No animals (even ants...) were harmed in the making.

bottom of page