top of page

אבטיח

_________________________________

אפונה

_________________________________

בזיליקום

_________________________________

במיה

_________________________________

בק צ'וי

_________________________________

ברוקולי

_________________________________

גזר

_________________________________

דלורית

_________________________________

דלעת

_________________________________

דלעת ערמונים

_________________________________

חסה

_________________________________

חצילים

_________________________________

חרדל

_________________________________

כרוב

_________________________________

כרובית

_________________________________

כרישה (לוף)

_________________________________

לוביה

_________________________________

מלפפונים

_________________________________

מנגולד - עלי סלק

_________________________________

נענע

_________________________________

סלק

_________________________________

עגבניות

_________________________________

עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)

_________________________________

פלפלים

_________________________________

קולורבי

_________________________________

קייל

_________________________________

קישואים

_________________________________

רגלת הגינה - ריג'לה

_________________________________

שומר

_________________________________

שעועית

_________________________________​

תפוחי אדמה

_________________________________

תרד

פאי דלעת

כוס דלעת מבושלת, סחוטה מנוזלים

2 ביצים

3/4 כוס סוכר חום

כוס רסק תפוחים (2-3 תפוחים מרוסקים בפומפיה)

1 כף קמח

1/2 כפית מלח

1 כפית קינמון

1 כפית ג'ינג'ר מגורר

1/4 כפית אגוז מוסקט

קורט פלפל שחור

1 שן שום כתושה

1.5 מיכלים של שמנת לבישול 15%

1 כפית תמצית וניל

1 כוס אגוזי פקאן

מחממים תנור ל-220 מע'

מועכים את הדלעת.

מקציפים יחד את הביצים והסוכר עד לקבלת קצץ אוורירי.

כעת, מערבבים פנימה את הדלעת, רסק התפוחים, הקמח, המלח, הקינמון, הג'ינג'ר, המוסקט, הפלפל, השום, השמנת והוניל ומערבבים היטב.

את התערובת שופכים לתבנית (עגולה, קוטר 23 ס"מ) ואת הפקאנים מסדרים באופן אסתטי על גבי המילוי.

יש לאפות בשליש הנמוך של התנור למשך 20 דק'. לאחר מכן להנמיך את חום התנור ל-180 מע' ולאפות למשך 30-35 דק' נוספות או עד שהתערובת יבשה (נועצים קיסם ובודקים אם יצא יבש).

את הפאי מומלץ להגיש עם גלידה אן עם קצפת.

ספר המתכונים שלנו

בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון

bottom of page