אבטיח
_________________________________
אפונה
_________________________________
בזיליקום
_________________________________
במיה
_________________________________
בק צ'וי
_________________________________
ברוקולי
_________________________________
גזר
_________________________________
דלורית
_________________________________
דלעת
_________________________________
דלעת ערמונים
_________________________________
חסה
_________________________________
חצילים
_________________________________
חרדל
_________________________________
כרוב
_________________________________
כרובית
_________________________________
כרישה (לוף)
_________________________________
לוביה
_________________________________
מלפפונים
_________________________________
מנגולד - עלי סלק
_________________________________
נענע
_________________________________
סלק
_________________________________
עגבניות
_________________________________
עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)
_________________________________
פלפלים
_________________________________
קולורבי
_________________________________
קייל
_________________________________
קישואים
_________________________________
רגלת הגינה - ריג'לה
_________________________________
שומר
_________________________________
שעועית
_________________________________
תפוחי אדמה
_________________________________
תרד
פאי דלעת
כוס דלעת מבושלת, סחוטה מנוזלים
2 ביצים
3/4 כוס סוכר חום
כוס רסק תפוחים (2-3 תפוחים מרוסקים בפומפיה)
1 כף קמח
1/2 כפית מלח
1 כפית קינמון
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
1/4 כפית אגוז מוסקט
קורט פלפל שחור
1 שן שום כתושה
1.5 מיכלים של שמנת לבישול 15%
1 כפית תמצית וניל
1 כוס אגוזי פקאן
מחממים תנור ל-220 מע'
מועכים את הדלעת.
מקציפים יחד את הביצים והסוכר עד לקבלת קצץ אוורירי.
כעת, מערבבים פנימה את הדלעת, רסק התפוחים, הקמח, המלח, הקינמון, הג'ינג'ר, המוסקט, הפלפל, השום, השמנת והוניל ומערבבים היטב.
את התערובת שופכים לתבנית (עגולה, קוטר 23 ס"מ) ואת הפקאנים מסדרים באופן אסתטי על גבי המילוי.
יש לאפות בשליש הנמוך של התנור למשך 20 דק'. לאחר מכן להנמיך את חום התנור ל-180 מע' ולאפות למשך 30-35 דק' נוספות או עד שהתערובת יבשה (נועצים קיסם ובודקים אם יצא יבש).
את הפאי מומלץ להגיש עם גלידה אן עם קצפת.
ספר המתכונים שלנו
בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון