top of page

אבטיח

_________________________________

אפונה

_________________________________

בזיליקום

_________________________________

במיה

_________________________________

בק צ'וי

_________________________________

ברוקולי

_________________________________

גזר

_________________________________

דלורית

_________________________________

דלעת

_________________________________

דלעת ערמונים

_________________________________

חסה

_________________________________

חצילים

_________________________________

חרדל

_________________________________

כרוב

_________________________________

כרובית

_________________________________

כרישה (לוף)

_________________________________

לוביה

_________________________________

מלפפונים

_________________________________

מנגולד - עלי סלק

_________________________________

נענע

_________________________________

סלק

_________________________________

עגבניות

_________________________________

עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)

_________________________________

פלפלים

_________________________________

קולורבי

_________________________________

קייל

_________________________________

קישואים

_________________________________

רגלת הגינה - ריג'לה

_________________________________

שומר

_________________________________

שעועית

_________________________________​

תפוחי אדמה

_________________________________

תרד

רוטב וינגרט נענע לסלט

1/3 כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון
1 כפית גדושה של מלח
2 כפיות גדושות של חרדל דיז'ון
7 כפות סילאן
2-3 כפות חומץ בלסמי
חופן עלי נענע
1/4 כפית קארי

 

טוחנים במעבד מזון או סטיק.

שווה להכפיל כמויות ולשמור בצנצנת במקרר.

לימונענע


4  לימונים צהובים
8  עלי נענע
5-7  כפות סוכר (ולפי הטעם)
קוביות קרח
קנקן ליטר וחצי
כוס מים רותחים


את עלי הנענע משרים בתוך כוס המים הרותחים למשך 10 דקות, יש לכסות את הכוס
בצלוחית קטנה על מנת שהארומה לא תתפוגג .
בינתיים- סוחטים את הלימונים ושופכים הישר לתוך הקנקן .
לקנקן מוסיפים את הסוכר- לפי הטעם ומערבבים .
לכשעברו 10 דקות מהשריית הנענע, יש להוסיף את כל תכולת הכוס אל תוך הקנקן .
את קוביות הקרח להוסיף לקנקן .
למלא את הקנקן במים .
לבחוש ולהגיש מיד- קר .

 

תפוחי אדמה בנענע

500 גר' תפוחי אדמה
קצת חמאה
צרור נענע קצוץ
שמן זית

להניח את תפוחי אדמה בסיר מלא מים, להוסיף קצת מלח , על פי הטעם. להביא לרתיחה. לרוקן את הסיר מהמים ולהשאיר את תפוחי האדמה, מתחת לאש נמוכה במיוחד.
להוסיף את עלי הנענע.
בשלב הזה ניתן להוסיף קצת חמאה, ולדאוג לנער את הסיר עד שהרטיבות תיעלם.
(אפשר להגיד חתוך לקוביות או מעוך לפירה)
ניתן לקשט ולהגיש חם, כאופציה אפשר להשתמש בשמן זית במקום בחמאה.

ספר המתכונים שלנו

בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון

bottom of page