
אבטיח
_________________________________
אפונה
_________________________________
בזיליקום
_________________________________
במיה
_________________________________
בק צ'וי
_________________________________
ברוקולי
_________________________________
גזר
_________________________________
דלורית
_________________________________
דלעת
_________________________________
דלעת ערמונים
_________________________________
חסה
_________________________________
חצילים
_________________________________
חרדל
_________________________________
כרוב
_________________________________
כרובית
_________________________________
כרישה (לוף)
_________________________________
לוביה
_________________________________
מלפפונים
_________________________________
מנגולד - עלי סלק
_________________________________
נענע
_________________________________
סלק
_________________________________
עגבניות
_________________________________
עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)
_________________________________
פלפלים
_________________________________
קולורבי
_________________________________
קייל
_________________________________
קישואים
_________________________________
רגלת הגינה - ריג'לה
_________________________________
שומר
_________________________________
שעועית
_________________________________
תפוחי אדמה
_________________________________
תרד
רוטב וינגרט נענע לסלט
1/3 כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון
1 כפית גדושה של מלח
2 כפיות גדושות של חרדל דיז'ון
7 כפות סילאן
2-3 כפות חומץ בלסמי
חופן עלי נענע
1/4 כפית קארי
טוחנים במעבד מזון או סטיק.
שווה להכפיל כמויות ולשמור בצנצנת במקרר.
לימונענע
4 לימונים צהובים
8 עלי נענע
5-7 כפות סוכר (ולפי הטעם)
קוביות קרח
קנקן ליטר וחצי
כוס מים רותחים
את עלי הנענע משרים בתוך כוס המים הרותחים למשך 10 דקות, יש לכסות את הכוס
בצלוחית קטנה על מנת שהארומה לא תתפוגג .
בינתיים- סוחטים את הלימונים ושופכים הישר לתוך הקנקן .
לקנקן מוסיפים את הסוכר- לפי הטעם ומערבבים .
לכשעברו 10 דקות מהשריית הנענע, יש להוסיף את כל תכולת הכוס אל תוך הקנקן .
את קוביות הקרח להוסיף לקנקן .
למלא את הקנקן במים .
לבחוש ולהגיש מיד- קר .
תפוחי אדמה בנענע
500 גר' תפוחי אדמה
קצת חמאה
צרור נענע קצוץ
שמן זית
להניח את תפוחי אדמה בסיר מלא מים, להוסיף קצת מלח , על פי הטעם. להביא לרתיחה. לרוקן את הסיר מהמים ולהשאיר את תפוחי האדמה, מתחת לאש נמוכה במיוחד.
להוסיף את עלי הנענע.
בשלב הזה ניתן להוסיף קצת חמאה, ולדאוג לנער את הסיר עד שהרטיבות תיעלם.
(אפשר להגיד חתוך לקוביות או מעוך לפירה)
ניתן לקשט ולהגיש חם, כאופציה אפשר להשתמש בשמן זית במקום בחמאה.
ספר המתכונים שלנו
בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון
