אבטיח
_________________________________
אפונה
_________________________________
בזיליקום
_________________________________
במיה
_________________________________
בק צ'וי
_________________________________
ברוקולי
_________________________________
גזר
_________________________________
דלורית
_________________________________
דלעת
_________________________________
דלעת ערמונים
_________________________________
חסה
_________________________________
חצילים
_________________________________
חרדל
_________________________________
כרוב
_________________________________
כרובית
_________________________________
כרישה (לוף)
_________________________________
לוביה
_________________________________
מלפפונים
_________________________________
מנגולד - עלי סלק
_________________________________
נענע
_________________________________
סלק
_________________________________
עגבניות
_________________________________
עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)
_________________________________
פלפלים
_________________________________
קולורבי
_________________________________
קייל
_________________________________
קישואים
_________________________________
רגלת הגינה - ריג'לה
_________________________________
שומר
_________________________________
שעועית
_________________________________
תפוחי אדמה
_________________________________
תרד
גרטן תפוחי אדמה וכרישה
1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת (צ'דר, עמק...)
גבעול כרישה
כ-600 גר' תפוחי אדמה
200 גר' שמנת מתוקה
1 כף שום כתוש
מלח, פלפל
קורט אגוז מוסקט
חותכים את תפוחי האדמה לטבעות דקות(עדיף לא לקלוף).
חותכים את הכרישה לטבעות.
מחממים מחבת ומטגנים את הכרישה בקצת שמן עד שמתרככת.
בסיר נפרד מחממים את השמנת מתוקה עם השום ורגע לפני רתיחה מכבים את האש.
מסדרים שכבה של תפוחי אדמה על תבנית פיירקס וזורים מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
מפזרים מעל את הגבינה הצהובה ושכבה של כרישה.
ממשיכים עוד כמה שכבות עד שהתבנית מלאה.
מפזרים מעל את תערובת השמנת המתוקה.
אופים למשך 40 דק' בתנור שחומם מראש ל-180 מע'.
מעט לפני הסוף, מפזרים עוד קצת גבינה צהובה מלמעלה.
תפוחי אדמה עם שמיר וחמאה
4 תפו"א בינוניים חתוכים לקוביות בינוניות
מים רותחים
1 כף גדושה אבקת מרק עוף
2 כפות שמיר קצוץ
1/2 חב' חמאה
מבשלים את התפו"א במים רותחים עם אבקת מרק עוף, עד שהם מתרככים.
שופכים את המים, מוסיפים את החמאה והשמיר ומערבבים בתנועות סיבוביות בסיר.
תפוחי אדמה בנענע
500 גר' תפוחי אדמה
קצת חמאה
צרור נענע קצוץ
שמן זית
להניח את תפוחי אדמה בסיר מלא מים, להוסיף קצת מלח , על פי הטעם. להביא לרתיחה. לרוקן את הסיר מהמים ולהשאיר את תפוחי האדמה, מתחת לאש נמוכה במיוחד.
להוסיף את עלי הנענע.
בשלב הזה ניתן להוסיף קצת חמאה, ולדאוג לנער את הסיר עד שהרטיבות תיעלם.
(אפשר להגיד חתוך לקוביות או מעוך לפירה)
ניתן לקשט ולהגיש חם, כאופציה אפשר להשתמש בשמן זית במקום בחמאה.
ספר המתכונים שלנו
בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון