top of page

אבטיח

_________________________________

אפונה

_________________________________

בזיליקום

_________________________________

במיה

_________________________________

בק צ'וי

_________________________________

ברוקולי

_________________________________

גזר

_________________________________

דלורית

_________________________________

דלעת

_________________________________

דלעת ערמונים

_________________________________

חסה

_________________________________

חצילים

_________________________________

חרדל

_________________________________

כרוב

_________________________________

כרובית

_________________________________

כרישה (לוף)

_________________________________

לוביה

_________________________________

מלפפונים

_________________________________

מנגולד - עלי סלק

_________________________________

נענע

_________________________________

סלק

_________________________________

עגבניות

_________________________________

עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)

_________________________________

פלפלים

_________________________________

קולורבי

_________________________________

קייל

_________________________________

קישואים

_________________________________

רגלת הגינה - ריג'לה

_________________________________

שומר

_________________________________

שעועית

_________________________________​

תפוחי אדמה

_________________________________

תרד

גרטן תפוחי אדמה וכרישה

​​​

1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת (צ'דר, עמק...)
גבעול כרישה
כ-600 גר' תפוחי אדמה
200 גר' שמנת מתוקה
1 כף שום כתוש
מלח, פלפל
קורט אגוז מוסקט

חותכים את תפוחי האדמה לטבעות דקות(עדיף לא לקלוף).
חותכים את הכרישה לטבעות.
מחממים מחבת ומטגנים את הכרישה בקצת שמן עד שמתרככת.
בסיר נפרד מחממים את השמנת מתוקה עם השום ורגע לפני רתיחה מכבים את האש.
מסדרים שכבה של תפוחי אדמה על תבנית פיירקס וזורים מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
מפזרים מעל את הגבינה הצהובה ושכבה של כרישה.
ממשיכים עוד כמה שכבות עד שהתבנית מלאה.
מפזרים מעל את תערובת השמנת המתוקה.
אופים למשך 40 דק' בתנור שחומם מראש ל-180 מע'.
מעט לפני הסוף, מפזרים עוד קצת גבינה צהובה מלמעלה.

 

תפוחי אדמה עם שמיר וחמאה

 

4  תפו"א בינוניים חתוכים לקוביות בינוניות
מים רותחים
1  כף גדושה אבקת מרק עוף
2  כפות שמיר קצוץ
1/2  חב' חמאה

מבשלים את התפו"א במים רותחים עם אבקת מרק עוף, עד שהם מתרככים.
שופכים את המים, מוסיפים את החמאה והשמיר ומערבבים בתנועות סיבוביות בסיר.

תפוחי אדמה בנענע

500 גר' תפוחי אדמה
קצת חמאה
צרור נענע קצוץ
שמן זית

להניח את תפוחי אדמה בסיר מלא מים, להוסיף קצת מלח , על פי הטעם. להביא לרתיחה. לרוקן את הסיר מהמים ולהשאיר את תפוחי האדמה, מתחת לאש נמוכה במיוחד.
להוסיף את עלי הנענע.
בשלב הזה ניתן להוסיף קצת חמאה, ולדאוג לנער את הסיר עד שהרטיבות תיעלם.
(אפשר להגיד חתוך לקוביות או מעוך לפירה)
ניתן לקשט ולהגיש חם, כאופציה אפשר להשתמש בשמן זית במקום בחמאה.

 

​​​​

 

ספר המתכונים שלנו

בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון

bottom of page