אבטיח
_________________________________
אפונה
_________________________________
בזיליקום
_________________________________
במיה
_________________________________
בק צ'וי
_________________________________
ברוקולי
_________________________________
גזר
_________________________________
דלורית
_________________________________
דלעת
_________________________________
דלעת ערמונים
_________________________________
חסה
_________________________________
חצילים
_________________________________
חרדל
_________________________________
כרוב
_________________________________
כרובית
_________________________________
כרישה (לוף)
_________________________________
לוביה
_________________________________
מלפפונים
_________________________________
מנגולד - עלי סלק
_________________________________
נענע
_________________________________
סלק
_________________________________
עגבניות
_________________________________
עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)
_________________________________
פלפלים
_________________________________
קולורבי
_________________________________
קייל
_________________________________
קישואים
_________________________________
רגלת הגינה - ריג'לה
_________________________________
שומר
_________________________________
שעועית
_________________________________
תפוחי אדמה
_________________________________
תרד
צ'יפס קייל אפוי בתנור
צרור קייל קצוץ (ללא גבעולים)
שמן זית
שום
מלח גס
הכנה:
מחממים תנור ל-180 מע'
שוטפים את הקייל ומייבשים היטב
מניחים את הקייל בקערה, מזליפים שמן זית ומעסים את הקייל היטב
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים את הקייל באופן מרווח
אופים כ-10-15 דק' תוך כדי ערבוב פעם-פעמיים
יש לסיים את האפייה כשהעלים פריכים אך עדיין ירוקים (ולא שרופים)
לאחר האפייה יש לפזר מלח גס ושום קצוץ (המתקדמים יכולים להוסיף צ'ילי, אבקת וואסאבי...)
לשמור במיכל סגור מחוץ למקרר
סלט קייל - 1
צרור עלי קייל קצוצים דק
רבע כוס בצל ירוק קצוץ דק
3 כפות חמאת שקדים
1/2 כוס פטרוזילה קצוצה דק
1/4 כוס צימוקים
1/4 כוס גרעיני חמניות
1/2 כוס נבטי שעועית
אבוקדו חתוך לקוביות קטנות
מלפפון כנ"ל
רבע כוס מיץ לימון
מלח ושמן זית לפי הטעם.
הכנה:
מערבים הכל בקערה, מעסים את הרוטב לתוך עלי הקייל כדי לשבור את המרירות ולעדן את המרקם הצפוף.
סלט קייל - 2
קייל חתוך לרצועות קצרות
גבינת פטה
חמוציות
אגוזי מלך קצוצים גס
בצל סגול חתוך קטנטן
קינואה מבושלת
מעט קורנית (תימין)
מעט לימון
מעט שמן זית
לערבב
ספר המתכונים שלנו
בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון