top of page

אבטיח

_________________________________

אפונה

_________________________________

בזיליקום

_________________________________

במיה

_________________________________

בק צ'וי

_________________________________

ברוקולי

_________________________________

גזר

_________________________________

דלורית

_________________________________

דלעת

_________________________________

דלעת ערמונים

_________________________________

חסה

_________________________________

חצילים

_________________________________

חרדל

_________________________________

כרוב

_________________________________

כרובית

_________________________________

כרישה (לוף)

_________________________________

לוביה

_________________________________

מלפפונים

_________________________________

מנגולד - עלי סלק

_________________________________

נענע

_________________________________

סלק

_________________________________

עגבניות

_________________________________

עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)

_________________________________

פלפלים

_________________________________

קולורבי

_________________________________

קייל

_________________________________

קישואים

_________________________________

רגלת הגינה - ריג'לה

_________________________________

שומר

_________________________________

שעועית

_________________________________​

תפוחי אדמה

_________________________________

תרד

צ'יפס קייל אפוי בתנור

צרור קייל קצוץ (ללא גבעולים)
שמן זית
שום
מלח גס

הכנה:
מחממים תנור ל-180 מע'
שוטפים את הקייל ומייבשים היטב
מניחים את הקייל בקערה, מזליפים שמן זית ומעסים את הקייל היטב
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים את הקייל באופן מרווח
אופים כ-10-15 דק' תוך כדי ערבוב פעם-פעמיים

יש לסיים את האפייה כשהעלים פריכים אך עדיין ירוקים (ולא שרופים)
לאחר האפייה יש לפזר מלח גס ושום קצוץ (המתקדמים יכולים להוסיף צ'ילי, אבקת וואסאבי...)

לשמור במיכל סגור מחוץ למקרר

​​​​

סלט קייל - 1

 

צרור עלי קייל קצוצים דק
רבע כוס בצל ירוק קצוץ דק
3 כפות חמאת שקדים
1/2 כוס פטרוזילה קצוצה דק
1/4 כוס צימוקים
1/4 כוס גרעיני חמניות
1/2 כוס נבטי שעועית
אבוקדו חתוך לקוביות קטנות
מלפפון כנ"ל
רבע כוס מיץ לימון
מלח ושמן זית לפי הטעם.​

הכנה:
מערבים הכל בקערה, מעסים את הרוטב לתוך עלי הקייל כדי לשבור את המרירות ולעדן את המרקם הצפוף.

סלט קייל - 2

קייל חתוך לרצועות קצרות
גבינת פטה
חמוציות
אגוזי מלך קצוצים גס
בצל סגול חתוך קטנטן
קינואה מבושלת
מעט קורנית (תימין)
מעט לימון
מעט שמן זית

 

לערבב

 

ספר המתכונים שלנו

בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון

bottom of page