אבטיח
_________________________________
אפונה
_________________________________
בזיליקום
_________________________________
במיה
_________________________________
בק צ'וי
_________________________________
ברוקולי
_________________________________
גזר
_________________________________
דלורית
_________________________________
דלעת
_________________________________
דלעת ערמונים
_________________________________
חסה
_________________________________
חצילים
_________________________________
חרדל
_________________________________
כרוב
_________________________________
כרובית
_________________________________
כרישה (לוף)
_________________________________
לוביה
_________________________________
מלפפונים
_________________________________
מנגולד - עלי סלק
_________________________________
נענע
_________________________________
סלק
_________________________________
עגבניות
_________________________________
עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)
_________________________________
פלפלים
_________________________________
קולורבי
_________________________________
קייל
_________________________________
קישואים
_________________________________
רגלת הגינה - ריג'לה
_________________________________
שומר
_________________________________
שעועית
_________________________________
תפוחי אדמה
_________________________________
תרד
רוטב לסלט עלים
מתאים לכל מיקס של עלים – עלי סלק, עלי חרדל, חסה, עלי צנונית, עלי לפת...
חצי כוס שמן זית
1 כף סילאן
1 כף סויה
2 כפיות חומץ בלסמי
1 כפית חרדל דיז'ון
2 שיני שום כתושות
מלח פלפל
מערבבים ושופכים על העלים לפני הגשה.
מפזרים מלמעלה גרעיני דלעת (לא קלויים) , שקדים קצוצים או חתוכים (לא קלויים) גרעני חמנייה (לא קלויים) או כל רעיון אחר שיעלה לכם
קציצות חוביזה
חופן עלי חוביזה
2 ביצים
קמח
מלח
מים
שמן
לבשל את העלים במים כ-15 דק'
לסנן את המים ולשים את העלים בקערה.
עליכם לשפוך את הביצים, קמח ומלח (ותבלינים לפי הטעם).
להכין מהבלילה קציצות ולטגנם במחבת
חגיגה ירוקה במחבת
(מתכון של מירב מידן)
1 כף שמן זית
2 בצלים בינוניים פרוסים דק
4 שיני שום פרוסות
2 גבעולי סלרי קצוצים. אפשר עם העלים
עלי סלק משני סלקים
4 עלי קייל קצוצים ללא גבעולים
חופן פטרוזיליה קצוצה
1/2 גוש טופו פרוס ומושרה ב- 1 כף רוטב סויה תמרי
פלפל שחור גרוס
הכנה:
מחממים מחבת גדולה בעלת מכסה מתאים.
מוסיפים שמן זית ואת הבצל. מכסים ומנמיכים אש.
בינתיים קוצצים את גבעולי הסלק. את העלים משאירים לאח"כ.
כשהבצל מתרכך, מוסיפים את הסלרי, גבעולי הסלק והשום. מכסים. מאדים כ- 10 דקות ומוסיפים את עלי הסלק הקצוצים והקייל.
מכסים לעוד כ- 10 דקות.
מוסיפים את פרוסות הטופו, מכסים לעוד 5 דקות.
מתבלים, מפזרים פטרוזיליה.
אפשר להוסיף מלח אך התבשיל מלוח דיו מהסלרי ומרוטב הסויה.
ספר המתכונים שלנו
בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון