אבטיח

_________________________________

אפונה

_________________________________

בזיליקום

_________________________________

במיה

_________________________________

בק צ'וי

_________________________________

ברוקולי

_________________________________

גזר

_________________________________

דלורית

_________________________________

דלעת

_________________________________

דלעת ערמונים

_________________________________

חסה

_________________________________

חצילים

_________________________________

חרדל

_________________________________

כרוב

_________________________________

כרובית

_________________________________

כרישה (לוף)

_________________________________

לוביה

_________________________________

מלפפונים

_________________________________

מנגולד - עלי סלק

_________________________________

נענע

_________________________________

סלק

_________________________________

עגבניות

_________________________________

עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)

_________________________________

פלפלים

_________________________________

קולורבי

_________________________________

קייל

_________________________________

קישואים

_________________________________

רגלת הגינה - ריג'לה

_________________________________

שומר

_________________________________

שעועית

_________________________________​

תפוחי אדמה

_________________________________

תרד

רוטב לסלט עלים

מתאים לכל מיקס של עלים – עלי סלק, עלי חרדל, חסה, עלי צנונית, עלי לפת...

חצי כוס שמן זית
1 כף סילאן
1 כף סויה
2 כפיות חומץ בלסמי
1 כפית חרדל דיז'ון
2 שיני שום כתושות
מלח פלפל

מערבבים ושופכים על העלים לפני הגשה.
מפזרים מלמעלה גרעיני דלעת (לא קלויים) , שקדים קצוצים או חתוכים (לא קלויים) גרעני חמנייה (לא קלויים) או כל רעיון אחר שיעלה לכם

קציצות חוביזה

חופן עלי חוביזה
2 ביצים
קמח
מלח
מים
שמן

לבשל את העלים במים כ-15 דק'
לסנן את המים ולשים את העלים בקערה.
עליכם לשפוך את הביצים, קמח ומלח (ותבלינים לפי הטעם).
להכין מהבלילה קציצות ולטגנם במחבת

 

חגיגה ירוקה במחבת

(מתכון של מירב מידן)

1 כף שמן זית

2 בצלים בינוניים פרוסים דק

4 שיני שום פרוסות

2 גבעולי סלרי קצוצים. אפשר עם העלים

עלי סלק משני סלקים

4 עלי קייל קצוצים ללא גבעולים

חופן פטרוזיליה קצוצה

1/2 גוש טופו פרוס ומושרה ב- 1 כף רוטב סויה תמרי

פלפל שחור גרוס

 

הכנה:

מחממים מחבת גדולה בעלת מכסה מתאים.

מוסיפים שמן זית ואת הבצל. מכסים ומנמיכים אש.

בינתיים קוצצים את גבעולי הסלק. את העלים משאירים לאח"כ.

כשהבצל מתרכך, מוסיפים את הסלרי, גבעולי הסלק והשום. מכסים. מאדים כ- 10 דקות ומוסיפים את עלי הסלק הקצוצים והקייל.

מכסים לעוד כ- 10 דקות.

מוסיפים את פרוסות הטופו, מכסים לעוד 5 דקות.

מתבלים, מפזרים פטרוזיליה.

אפשר להוסיף מלח אך התבשיל מלוח דיו מהסלרי ומרוטב הסויה. 

ספר המתכונים שלנו

בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון

Copyright 2013 © Hamaapil, Organic Farm. No animals (even ants...) were harmed in the making.