אבטיח
_________________________________
אפונה
_________________________________
בזיליקום
_________________________________
במיה
_________________________________
בק צ'וי
_________________________________
ברוקולי
_________________________________
גזר
_________________________________
דלורית
_________________________________
דלעת
_________________________________
דלעת ערמונים
_________________________________
חסה
_________________________________
חצילים
_________________________________
חרדל
_________________________________
כרוב
_________________________________
כרובית
_________________________________
כרישה (לוף)
_________________________________
לוביה
_________________________________
מלפפונים
_________________________________
מנגולד - עלי סלק
_________________________________
נענע
_________________________________
סלק
_________________________________
עגבניות
_________________________________
עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)
_________________________________
פלפלים
_________________________________
קולורבי
_________________________________
קייל
_________________________________
קישואים
_________________________________
רגלת הגינה - ריג'לה
_________________________________
שומר
_________________________________
שעועית
_________________________________
תפוחי אדמה
_________________________________
תרד
דלעת ערמונים ממולאת 1
4 דלעות ערמונים
4 כפות שמן זית
4 שיני שום, כתושות
מלח פלפל
למילוי:
1/2 כוס בורגול עבה (100 גר')
3 בצלים גדולים
1 כפית מלח שטוחה
4 כפות גרעיני דלעת, קלופים וקלויים
3 כפות פקאן סיני, קצוץ גס
3 כפות צימוקים
פורסים את הבצל לחצאי טבעות דקות מאוד. מחממים מעט שמן במחבת רחבה, מוסיפים בצל ומלח, ומערבבים היטב להפרדת הבצל.
מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך כ-10 דקות. מערבבים מדי פעם. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עד אידוי הנוזלים והשחמת הבצל.
מסירים מהאש ומוסיפים את יתר חומרי המילוי. מסננים וסוחטים את הבורגול. מוסיפים למילוי. מניחים לעשר דקות, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.
מסירים מכל דלעת את הרבע העליון. שומרים כל מכסה ליד הדלעת שלו. מרוקנים ומנקים מגרעינים. מערבבים שמן ושום, ומורחים כל דלעת מבפנים, כולל המכסה. ממליחים ומפלפלים.
ממלאים כל דלעת בתערובת המילוי עד מעט יותר מגובה החלל הריק, ומכסים במכסה.
עוטפים היטב בנייר אלומיניום ומניחים בתבנית. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך שעה ורבע.
משרים את הבורגול במים קרים במשך 20 דק'.
דלעת ערמונים ממולאת 2
4 דלועי ערמונים
מעט שמן זית
מחממים את התנור לחום בינוני, כ-180 מעלות.
חותכים ומסירים את החלק העליון של הדלועים.
מרוקנים אותם בעזרת כף, מורחים את קליפתן בשמן זית ומניחים על תבנית התנור.
מערבבים את רכיבי המילוי לתערובת אחידה.
ממלאים את הדלועים בתערובת כך שהיא תבלוט מעט מעל שפתם.
מניחים את הדלועים הממולאים בתבנית.
יוצקים לתבנית מעט מים, מכניסים לתנור ואופים 45 דקות.
ספר המתכונים שלנו
בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון