top of page

אבטיח

_________________________________

אפונה

_________________________________

בזיליקום

_________________________________

במיה

_________________________________

בק צ'וי

_________________________________

ברוקולי

_________________________________

גזר

_________________________________

דלורית

_________________________________

דלעת

_________________________________

דלעת ערמונים

_________________________________

חסה

_________________________________

חצילים

_________________________________

חרדל

_________________________________

כרוב

_________________________________

כרובית

_________________________________

כרישה (לוף)

_________________________________

לוביה

_________________________________

מלפפונים

_________________________________

מנגולד - עלי סלק

_________________________________

נענע

_________________________________

סלק

_________________________________

עגבניות

_________________________________

עלים שונים (עלי חרדל, עלי צנונית, עלי בייבי...)

_________________________________

פלפלים

_________________________________

קולורבי

_________________________________

קייל

_________________________________

קישואים

_________________________________

רגלת הגינה - ריג'לה

_________________________________

שומר

_________________________________

שעועית

_________________________________​

תפוחי אדמה

_________________________________

תרד

דלעת ערמונים ממולאת 1

4 דלעות ערמונים

4 כפות שמן זית

4 שיני שום, כתושות

מלח פלפל

למילוי:

1/2 כוס בורגול עבה (100 גר')

3 בצלים גדולים

1 כפית מלח שטוחה

4 כפות גרעיני דלעת, קלופים וקלויים

3 כפות פקאן סיני, קצוץ גס

3 כפות צימוקים

פורסים את הבצל לחצאי טבעות דקות מאוד. מחממים מעט שמן במחבת רחבה, מוסיפים בצל ומלח, ומערבבים היטב להפרדת הבצל.

מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך כ-10 דקות. מערבבים מדי פעם. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עד אידוי הנוזלים והשחמת הבצל.

מסירים מהאש ומוסיפים את יתר חומרי המילוי. מסננים וסוחטים את הבורגול. מוסיפים למילוי. מניחים לעשר דקות, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.

מסירים מכל דלעת את הרבע העליון. שומרים כל מכסה ליד הדלעת שלו. מרוקנים ומנקים מגרעינים. מערבבים שמן ושום, ומורחים כל דלעת מבפנים, כולל המכסה. ממליחים ומפלפלים.

ממלאים כל דלעת בתערובת המילוי עד מעט יותר מגובה החלל הריק, ומכסים במכסה.

עוטפים היטב בנייר אלומיניום ומניחים בתבנית. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך שעה ורבע.

משרים את הבורגול במים קרים במשך 20 דק'.

דלעת ערמונים ממולאת 2

​4 דלועי ערמונים
מעט שמן זית

 

מצרכים למילוי:
חצי בצל קצוץ דק
250 גרם בשר בקר טחון
2 כפות צנוברים
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
פרוסת לחם, ללא הקרום, מושרת במים וסחוטה היטב
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט קינמון
1 כף שמן זית

 

מחממים את התנור לחום בינוני, כ-180 מעלות.
חותכים ומסירים את החלק העליון של הדלועים.
מרוקנים אותם בעזרת כף, מורחים את קליפתן בשמן זית ומניחים על תבנית התנור.
מערבבים את רכיבי המילוי לתערובת אחידה.
ממלאים את הדלועים בתערובת כך שהיא תבלוט מעט מעל שפתם.
מניחים את הדלועים הממולאים בתבנית.
יוצקים לתבנית מעט מים, מכניסים לתנור ואופים 45 דקות.

ספר המתכונים שלנו

בחר ולחץ על ירק לקבלת המתכון

bottom of page