top of page
אני מכיר את החקלי שלי
כרישה אורגנית
עלי בטטה למאכל

עולים כיתה

25 באוגוסט 2019 

בעוד שבוע בדיוק יחלו ילדי הגן את שנת הלימודים וילדי בית הספר יפגשו את כיתותיהם החדשות. 

ואנחנו ההורים? לחלקנו תחילת שנת הלימודים היא הקלה גדולה ולחלקנו זוהי תחילתה של התמודדות מאתגרת. אבל לכולנו, זהו דף חדש שנפתח ומזמן הרבה חוויות.,

כשתכינו את קופסאות האוכל תזכרו לברר מהיכן הגיעו הירקות...:

 

שבוע נעים ושנת לימודים מוצלחת לכל העולים לכיתה א', למתחילים את חטיבת הביניים, למתחילים את התיכון ולילדי הגנים!

צוות השדה

משק אורגני, המעפיל

לא על הלוף לבדו

11 באוגוסט 2019 

הרבה זמן אנחנו פוגשים אותה בסלים והגיע זמן לעשות היכרות קצת יותר מעמיקה – קבלו בברכה את הכרישה!

הכרישה הידועה גם בשם לוף בולגרי, כרתי או פראסה היא בת למשפחת השומיים, אחות לבצל הגינה (הבצל הירוק), לשום, לבצל היבש, לעירית ולעירית השומית.

היא עשירה בויטמין A, חומצה פולית, נוגדי חימצון, ויטמין C וברזל. היא מסייעת לאיזון רמות הסוכר בדם.

אצל הסינים היא נחשבת למזון מניע ומחמם המסייע למערכת העיכול והדם וחיזוק הכבד.

הכרישות שאתם מקבלים עכשיו, נשתלו אצלנו בשדה לפני ארבעה חודשים וזכו לטיפול הולם והרבה עישובים...

מסיבה בלתי מובנת השתרשה לכל המתכונים התופעה של "להשתמש רק בחלק הלבן" – לא ולא! כל חלקי הכרישה אכילים וטעימים ויתאימו בכל המתכונים (תנסו אותה גם טרייה ולא מבושלת...)

הכרישה תתאים לכל מתכון כתחליף לבצל יבש או שום טרי.

את הכרישות שבהן לא השתמשנו כדאי לשמור בחלקו התחתון של המקרר בתוך שקית.

 

כתבה מעניינת (+מתכון) על הקמע של הוולשים - http://www.nrg.co.il/online/55/ART2/186/073.html?hp=0&loc=143&tmp=1139

 

קיץ חמים,

צוות השדה

משק אורגני, המעפיל

מה קורה בשדה?

04 באוגוסט 2019 

הקיץ בשיאו וחם מאוד. בשנים קודמות, בעונה זו של השנה היה לנו קשה למצוא מה לשים בארגזים אבל... למדנו והשתפרנו והשנה אנחנו שופעים במגוון ירקות ולא נדרשים לחפש אצל מגדלים אחרים.

השבוע, נפרד מהאבטיחים ונחלק את הנגלה האחרונה שלהם, עם זאת, נמשיך להנות מהקישואים, החצילים, הפלפלים, תירסים חדשים ועוד קיציים...

בהזדמנות זו, אני רוצה להכיר לכם ירק חדש!! את הבטטה הכתומה כולם מכירים, גם את הבטטה הסגולה חלקכם כבר פגשתם.

אבל...כמה מכם בישלו לאחרונה עלי בטטה???

הבטטה היא ממשפחת החבלבליים, נשתלת אצלנו בשדה באזור מאי ולאחר כחצי שנה נאספים שורשים הכתומים מהאדמה (אלו הן הבטטות הכתומות). אולם תוך כדי, אפשר לאכול את גבעוליה ועליה.

העלים עשירים בויטמין A, ויטמין C וויטמין K, אשלגן, מגנזיום, ברזל ואומגה 3.

במזרח הרחוק אוהבים מאוד להקפיץ צמח דומה הנקרא פאק-בונג שהוא קרוב משפחתה של הבטטה.

לעת עתה, את עלי הבטטה לא נוסיף כחלק מהסל אך ניתן להזמין אותם כתוספת דרך מערכת ההזמנות

 

שבוע טוב!

צוות השדה

משק אורגני, המעפיל

bottom of page