top of page
גזר אורגני ענק
תירס אורגני
מלון אורגני
דותן גושן

אז מה חדש?

30 ביוני 2019 

השדה שלנו דינמי מאוד ומלא התרחשויות וחשבתי לשתף אתכם במקצת החידושים, השינויים והעדכונים...

שקיות מתכלות

בשבוע האחרון שלחנו לכם חלק מהירקות בשקיות מתכלות כחלק מבדיקה שלהן ומתוך כוונה להתחיל ולהשתמש בהן באופן קבוע - היינו שמחים מאוד לשמוע את הפידבקים שלכם כדי לוודא שהשקיות מתאימות לשימוש.

שטח חדש

בשעה טובה, בשמחה ובהתרגשות הוספנו חלקה חדשה לצורך גידול ירקות אורגניים. זו חלקה שלא רוססה בשנתיים האחרונות ונכנסת לתהליך הסבה לחלקה אורגנית. אנחנו משתדלים להחזיק קצת יותר שטחים ממה שאנחנו צריכים בפועל, כדי לאפשר לחלקות לנוח עונה שלמה מעת לעת.

קיץ וחופשות

רבים מכם יוצאים במהלך חופשת הקיץ לנופשים, חופשים, טיולים בארץ או בחו"ל. אז, תעשו חיים ותבלו, אך אנא זיכרו לעדכן אותנו (אפשר מבעוד מועד) כדי שנגדיר במערכת את תקופת השהיית המשלוחים.

ובשדה...

התחלנו לקטוף דלעות ענק וכבר השבוע נצרף נתח דלעת לסל (מזכיר כי יש לשמור אותו בקירור ולהשתמש מוקדם ככל הניתן), החצילים נותנים גז ומגבירים תנובתם, עגבניות שרי נתחיל לקטוף החל מהשבוע גם את הזן העגול. השבוע תהיה הפסקה קצרה מתירסים לקראת קטיף נוסף בהמשך ובינתיים נהנה ממלונים ואבטיחים מתוקים מאוד.

 

שבוע נעים!

צוות השדה

משק אורגני, המעפיל

קצת על אקולוגיה

23 ביוני 2019 

כשמדברים על אקולוגיה נשאלת הרבה פעמים השאלה "מה נשאיר פה לדורות הבאים?"

אז כן, אני מאוד מתחבר לשאלה אבל לפעמים אנחנו שוכחים שהשפעות אי-ההתייחסות להיבט האקולוגי משפיעות כבר בדור שלנו ומורגשות יום יום (התחממות הכדור, נזקי הפלסטיק בים, נזקי זיהום האוויר, מחלות מריסוסים...).

לפעמים כשחושבים שהנזקים יהיו רק בדורות הבאים, יהיו שיגידו "שבדורות הבאים ישברו את הראש". 

כשהקמתי את המשק היה לי חשוב מאוד לתת דגש לעניין השמירה על הסביבה - על האדמה, על החי, על מי התהום ועל בני האדם.

ולכן, אנחנו לא משתמשים בחומרי הדברה כלל!! (גם לא בחומרים המותרים בחקלאות האורגנית), לא משתמשים בדשנים כימיים, משתמשים בקרטונים ממוחזרים ומאפשרים לכם לבחור לקבל את סל הירקות ללא שקיות כלל.

אך עדיין, אנחנו משתמשים בלא מעט שקיות ולא מפסיקים לחפש לכך פתרונות (למה? כיוון ששקית ניילון היא היעילה באחסון לרב הירקות. אם נשלח עלים ללא שקית, הם ייאדו מהר מאוד את נוזליהם ויגיעו אליכם "סמרטוטים". כנ"ל גם המלפפונים, שקית ניילון שומרת עליהם טוב יותר מפני אידוי הנוזלים)

השבוע, נעשה נסיון ראשון ונארוז חלק מהירקות בשקיות מתכלות (שקיות שניתן אפילו להשליך לפח הקומפוסט) השקיות מיוצרות על ידי חברת אקוג'ו וכולי תקווה כי ייתנו מענה לאריזת הירקות בסל שלכם.

עדיין, בהחלט ניתן לבקש מאיתנו לקבל את סל הירקות ללא שקיות כלל, אנחנו מצידנו נעטוף את הארגז בשקית אחת גדולה ממוחזרת, אבל אז יהיה עליכם לאחסן את הירקות לפי ההמלצות במדריך האחסון בשקיות ממוחזרות או רב פעמיות, על מנת לשמור עליהם בצורה המיטבית עד לשימוש בהם.

 

וזה גם הזמן להשוויץ בגזר הענק שנקטף בשבוע שעבר:

 

שבוע נעים!

צוות השדה

משק אורגני, המעפיל

בקיץ יש

16 ביוני 2019 

חם מאוד וכמעט ששכחנו שאנחנ עדיין באביב. עוד רגע קט, בדיוק ב-21/6 יחול יום ההיפוך שבו היום הוא הארוך ביותר בשנה והלילה הקצר ביותר. לאט לאט הימים יתקצרו והלילות יתארכו עד יום השיוויון ב-22/9 אז אורך היום והלילה שווים.

בשירה "מה יש בקיץ" חיה שנהב כתבה:

 "בקיץ יש 

אבטיחים 

ומלונים 

וענבים 

וים, 

בריכת שחיה 

בגדים קצרים 

הרבה גלידה 

 

וגם 

אפרסקים 

ומשמשים

וזבובונים ויתושים 

וסנדלים 

וכובעים 

ומזיעים 

וחם."

 

וחם...!!!

חם לנו וחם לירקות בשדה.

שימו לב שבשיר לא הזכירה חיה שנהב עלים וחסות ועשבי מאכל ולא כרובית וברוקולי.

הסיבה היא פשוטה, אנחנו התרגלנו לאכול עלים וירקות שונים כל השנה אבל הירקות לא (J), לעלים ולירקות החורפיים חם ובשיטת גידול אורגנית, עונתית וטבעית ובשדה פתוח ולא מרוסס כלל, מאוד קשה לשמור על רצף עלים לאורך הקיץ. 

אנחנו עושים הרבה מאמצים ומפנקים אותם ברשת צל (לפעמים רשת צל כפולה) אבל עדיין הם פגיעים יותר, נובטים באחוזים קטנים יותר, גדלים לאט יותר ולעיתים נראים קצת פחות טוב.

בשנים הקודמות ניסינו גם השקייה בהמטרה, אך התחושה הייתה שאנחנו מתעסקים יותר בעישוב החלקה הרטובה מאשר קטיף העלים. 

ולא די בזה, גם בעונה זו גדלים צמחים שעליהם אינם אכילים (עגבנייה, מלפפון, חציל, פלפל, תפו"א...)

ובכל זאת, המאמצים משתלמים ובסלים שלכם עדיין מופיעים עלים טעימים, מזינים, ירוקים וטריים. וכשיש פחות עלים, אנחנו דואגים לפנק בפירות קיץ נהדרים.

עוד נספר, כי בשעה טובה, הוספנו חלקה אורגנית חדשה והתחלנו בעיבוד ראשון שלה (הסרטון מופיע באינסטגרם של המשק):

המשך שבוע נעים!

צוות השדה

משק אורגני, המעפיל

אחד גבוה ושניים קטנים

09 ביוני 2019 

כפי ששמנו לב, בשבועות האחרונים עם החום שנחת עלינו, לעלים הירוקים (כמו לנו, בני האדם) מאוד קשה באוויר הפתוח. אנחנו עושים מאמצים רבים לקטוף את העלים מוקדם ביום המשלוח, לשמור בקירור עד המשלוח ולא להניח לשנייה בשמש, אבל עדין קשה להם מאוד.

השבוע, נהנה מסל קייצי ביותר...

 

מבחינת תנובת השדה, זה הזמן לתת קצת כבוד לשלושת מלכי הקיץ – כמאמר השיר: "אחד גבוה ושניים קטנים".

הגבוה, הוא התירס והשניים, הם לא כל כך קטנים אבל נמוכים – האבטיח והמלון.

 

מדובר בשלושה שכמעט אין מי שלא אוהב אותם (פרט לסובלים מבעיות סוכר) והם המועדפים ביותר על מקבלי הסלים.

זני התירס שאנחנו מגדלים השנה הם מתוקים מאוד וממכרים, האחד צהוב והשני צהוב/לבן – אני ממליץ לאכול את התירס חי (רק כשמקבלים ירקות טריים ניתן להנות מתירס חי) ואם כבר לבשל, אז לא יותר מ-3 דקות במים רותחים.

זן האבטיחים שאנחנו מגדלים השנה הוא זן אבטיח קטן (יחסית...) שנקרא "הרי אדום" וומלונים אנחנו מגדלים משני זנים אחד שנקרא "יניב" והשני נקרא "פרלינה".

 

מקווים מאוד שהשלושה יעבירו לכם את הקיץ בנעימים...

צוות השדה

משק אורגני, המעפיל

חג הביכורים

02 ביוני 2019 

חג השבועות מתקרב ובשבוע הבא נלבש לבן ונרקוד כמיטב המסורת...

אנחנו בשדה מאוד אוהבים את החג משתי סיבות עיקריות - 

האחת, סביב החג אנחנו מציינים יומולדת והשנה אנחנו בני 7 !!

השנייה, סביב חג השבועות השדה שופע יבולים וביכורי ירקות שהולכים וממלאים את הסלים, וכמעט בכל שבוע מצטרף ירק כזה או אחר לסל. 

בהתחלה היו אלה דלעות הערמונים, כעת הצטרפו תפוחי האדמה והבמיה, השבוע נחל בקטיף תירס מתוק טעים, עגבניות שרי וחצילים.

ואיכשהו, כאילו לכבוד יום ההולדת של השדה, בכל שנה מפתיעה אותנו הפתעה אחרת - הפעם, הייתה זו כתבה מפרגנת במיווחד ב-YNET, מגזין XNET אנשים

מוזמנים לקרוא ולפרגן... - https://xnet.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5515692,00.html

 

חג שבועות שמח!!

צוות השדה

משק אורגני, המעפיל

דלעת אורגנית ענקית
bottom of page